News55

E-cigaretter innehöll narkotika

Artikelbild
E-cigaretterna som analyserades efter att fyra barn fördes till sjukhus innehöll narkotikaklassade substanser. Arkivbild. (Foto: Erik Nylander/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 apr. 2024

De e-cigaretter som togs i beslag efter att fyra barn förts till sjukhus för överdoser har analyserats. Nu står det klart att de innehöll narkotika. Enligt provsvaren innehöll e-cigaretterna fyra olika sorters narkotikaklassade substanser, rapporterar S…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

De e-cigaretter som togs i beslag efter att fyra barn förts till sjukhus för överdoser har analyserats. Nu står det klart att de innehöll narkotika.

Enligt provsvaren innehöll e-cigaretterna fyra olika sorters narkotikaklassade substanser, rapporterar SVT Västernorrland.

Det var i januari som fyra barn under 15 år fördes till sjukhus i Sundsvall efter överdoser som misstänktes ha orsakats av e-cigaretter.

Ungdomarna var så pass medtagna och svåra att få kontakt med att vi misstänker överdosering av ett preparat, sade Henrik Blusi, kommunpolis i Region Västernorrland, efter händelsen.

I analysen av e-cigaretterna framkommer att de innehöll två olika THCP-preparat och två olika HHC-substanser. HHC är en cannabinoid som narkotikaklassades av regeringen under 2023. THCP-substanserna som hittades narkotikaklassades i januari i år.

Hanna Lindmark/TT

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS