Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 06 mars 2024Publicerad: 06 mars 2024

Edsbyn är nära SM-final i bandy. Laget stod för en imponerande vändning borta mot Västerås när 0–2-underläge blev till 3–2-seger. Teemu Määttä avgjorde med två sena mål och Edsbyn leder med 2–1 i matcher. – Otroligt vilken vändning. Vi är starka i andra…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Edsbyn nära SM-final efter vändningAnders Wiklund/TTTed Hedell, till vänster, och hans Edsbyn är en seger från SM-final. Arkivbild.BandyTT Edsbyn är nära SM-final i bandy. Laget stod för en imponerande vändning borta mot Västerås när 0–2-underläge blev till 3–2-seger. Teemu Määttä avgjorde med två sena mål och Edsbyn leder med 2–1 i matcher.Otroligt vilken vändning. Vi är starka i andra halvlek och vi förtjänar de där målen i slutet, säger Määttä i Expressens tv-sändning. Västerås vann den förra semifinalen i Edsbyn med 9–4 och rivstartade på hemmaplan och gick fram till 2–0-ledning i första halvlek. Men Ted Hedell reducerade i början av andra halvlek och sedan avgjorde två sena mål. Hemmamålvakten Henrik Kjellsson tappade in Teemu Määttäs kvittering i 79:e minuten och bara fem minuter senare avgjorde Määttä när han sköt 3–2 på volley. Samtliga tre semifinalmatcher har nu vunnits av bortalaget. Bryter Edsbyn den trenden i den fjärde semifinalen på hemmaplan på lördag är finalbiljetten klar. Då får Hälsingelaget åka till Västerås igen där SM-finalen spelas den 16 mars.Göran Sundberg/TT