Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 02 mars 2024Publicerad: 02 mars 2024

I år avgörs SM-finalen i bandy i Västerås, men frågan är om hemmalaget når dit. Det regerande mästarlaget Västerås SK förlorade nämligen den första semifinalmatchen hemma mot Edsbyn med 4–5. Edsbyn vände ett 1–2-underläge efter en första halvleken till…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Edsbyns skräll – slog mästarlaget i första seminUlf Palm/TTOscar Wikblad svarade för ett hattrick när Edsbyn skrällde mot Västerås i den första SM-semifinalen. Arkivbild.BandyTT I år avgörs SM-finalen i bandy i Västerås, men frågan är om hemmalaget når dit. Det regerande mästarlaget Västerås SK förlorade nämligen den första semifinalmatchen hemma mot Edsbyn med 4–5. Edsbyn vände ett 1–2-underläge efter en första halvleken till ledning med 5–2 med knappa kvarten kvar att spela. Oscar Wikblad svarade för det femte målet – hans tredje totalt i matchen. Det målet visade sig bli avgörande. Västerås kunde reducera två gånger om, men trots chanser på slutet föll ingen kvittering. Villa Lidköping – i final i fjol – hamnade i ett 0–1-underläge hemma mot Vetlanda, men Felix Pehrson kunde kvittera innan paus. Tidigt i andra halvlek utökade Pehrson till 2–1 och hann med ytterligare ett mål när Villa vann komfortabelt med 6–2 i den första semifinalmatchen. Villas landslagslibero Martin Hammarberg (tidigare Johansson) fick lämna isen en bit in på matchen efter en kollision.Han har lite huvudvärk, han fick en smäll på tinningen. Det fanns ingen anledning att riskera något, säger Villatränaren Johan Sixtensson i Bandypuls sändning.