Engblom premiärhjälte – avgjorde sent: "Skönt"

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 30 mars 2024Publicerad: 30 mars 2024

Det såg länge ut att bli mållöst i fotbollssäsongens första superettan-match. Men på tilläggstid avgjorde Pontus Engblom för Gif Sundsvall, 1–0, hemma mot Östersund. – Otroligt skönt så klart, säger matchhjälten. Båda lagen tog sig till några hyggliga c…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Engblom premiärhjälte – avgjorde sent: “Skönt”Mats Andersson/TTPontus Engblom och hans Gif Sundsvall inledde superettan med hemmaseger mot Östersund. Arkivbild.FotbollTTDet såg länge ut att bli mållöst i fotbollssäsongens första superettan-match.Men på tilläggstid avgjorde Pontus Engblom för Gif Sundsvall, 1–0, hemma mot Östersund.Otroligt skönt så klart, säger matchhjälten. Båda lagen tog sig till några hyggliga chanser i den första halvleken. Men när 45 minuter skulle summeras var ingen särskilt belåten.Det finns en del som vi kan göra bättre i andra, sade Sundsvalls Dennis Olsson till Discovery+. Östersunds lagkapten Simon Kroon menade att det var en typisk premiärhalvlek.Vi behöver spela fler bollar genom linjerna så att vi kan bryta ned deras formation, sade han till Discovery+. Desto bättre offensiv lycka i den andra halvleken? Till slut – för Sundsvall. Tempot mattades successivt av och de riktigt heta målchanserna lyste med sin frånvaro. Många räknade nog med att matchen skulle förbli mållös men i den 94:e minuten hamnade bollen hos Sundsvalls Pontus Engblom efter en slarvig Östersund-passning. Lagkaptenen tackade och placerade sedan in 1–0 och vann matchen åt sitt Sundsvall.Otroligt skönt så klart. En jämn match, en klassisk premiär tycker jag. Det var lite fram och tillbaka och inte så mycket målchanser. Sedan är det ett individuellt misstag som avgör. Det känns otroligt skönt att vinna den här matchen, säger Engblom till Discovery+. Superettans premiärdag fortsatte senare under lördagen med Göteborgsderbyt mellan Örgryte och Utsikten på Gamla Ullevi. En match som Utsikten vann med 2–1. Filip Trpcevski gav “Kiken” ledningen innan Robin Book utökade till 2–0 på straff. Christoffer Styffe reducerade sedan med två minuter kvar av ordinarie tid, men närmare än så kom aldrig Örgryte.Karl Sundström/TT