A-
A+

Evolution vinnare när börsen vände upp

Uppåt på börsen. Arkivbild.
Uppåt på börsen. Arkivbild.
BörsTT

Stockholmsbörsen vände uppåt igen, efter gårdagens nedgång.

Vid stängning hade det breda OMXS-indexet ökat 0,7 procent.

De ledande börserna i Europa visade blandat resultat.

Annons

Annons

Annons

Annons

På storbolagslistan i Stockholm var nätkasinobolaget Evolution den stora vinnaren med en ökning på 4,8 procent. Detta efter beskedet om ett avtal med Scientific games.

Andra vinnare var kullagertillverkaren SKF, upp 4,0 procent, Stenbecksfärens maktbolag Kinnevik, plus 3,6 procent, och lastbilstillverkaren Volvo, upp 3,5 procent.

Flygbolaget SAS aktiekurs föll 0,9 procent efter sin delårsrapport för andra kvartalet. Förlusten minskade jämfört med i fjol, men bolaget är fortsatt starkt negativt påverkat av pandemin. Under onsdagen meddelades dock att svenska och danska staten ger nytt stöd i form av en kreditram på 3 miljarder kronor till bolaget.

Störst förlorare under torsdagens handel var hygienbolaget Essity, ned 3,2 procent. Även skogskoncernen SCA, back 1,5 procent, och läkemedelskoncernen, ned 0,8 procent, föll.

Bland de ledande börserna i Europa var det både upp och ned. DAX-index i Frankfurt, och FTSE100-index i London backade 0,3 respektive 0,1 procent. CAC40-index i Paris ökade däremot, 0,7 procent.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss