Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 23 mars 2024Publicerad: 23 mars 2024

Färjestad är riktigt illa ute i SHL-slutspelet. Efter förlust i andra raka matchen ligger grundserievinnaren under med 2-0 i matcher mot Rögle. – Blir uppkäkade över hela banan, säger FBK-stjärnan Victor Ejdsell till TV4. Efter 2–6-förlusten senast hade…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Färjestad i brygga – förlorade igen mot RögleTommy Pedersen/TTLinus Johanssons Färjestad ligger under med 0–2 i matcher mot Rögle.IshockeyTTFärjestad är riktigt illa ute i SHL-slutspelet.Efter förlust i andra raka matchen ligger grundserievinnaren under med 2-0 i matcher mot Rögle.Blir uppkäkade över hela banan, säger FBK-stjärnan Victor Ejdsell till TV4. Efter 2–6-förlusten senast hade Färjestad redan innan matchstart satt sig i en prekär situation. Och under lördagen blev det inte bättre. En period och två boxplay senare låg grundserievinnaren under med 0–2, och var mer eller mindre utspelade av Rögle.Det känns inte som att vi får något fart alls i spelet. Vi får ingen rytm i spelet. Vi får aldrig fast pucken i anfallszon och det är dit vi vill. Det är där vi är bra, sade Victor Ejdsell till TV4 efter en period.Rifalk höll nollan Men trenden fortsatte. Rögle var klart bättre, och efter halva matchen hade bortalaget skjutit hela 22 skott på mål, medan Färjestad bara hade fått iväg fyra. I den sista perioden fortsatte Färjestad att jaga ett mål, men utan framgång. Christoffer Rifalk fick hålla sin nolla intakt matchen ut, och Rögle vann den andra matchen i matchserien med 3–0 efter ett avslutande mål i tom målbur.”Har gett resultat nu” Rögle har en turbulent säsong bakom sig med både sparkade tränare och sviktande resultat. Men under slutspelet har Ängelholmslaget verkligen lyft. Efter att ha slagit ut Timrå i två raka matcher i åttondelsfinal, har de nu vunnit två raka mot ettan i grundserien, Färjestad, på bortaplan.Vi har jobbat på under en längre tid med ett nytt sätt, och det är en process som tar lång tid. Men det känns som att det har gett resultat nu, säger Rögles Dennis Everberg, som var inblandad med assistpoäng till Rögles två första mål, till TV4. De nästkommande två matcherna spelas i Ängelholm.Växjö kopplar greppet Samtidigt spelade Växjö mot Luleå i deras andra kvartsfinal lagen emellan. Även denna gången var det Växjö som drog det längsta strået, och vann med 2–1. Växjö leder matchserien med 2–0, när Luleå nu ska spela två raka hemmamatcher. Kvartsfinalerna i SHL spelas i bäst av sju matcher.Kasper Ljungström/TT