A-
A+

Fastators vd misstänks ha utpressats av Foxtrot

Fastators vd Joachim Kuylenstierna misstänks ha utpressats av Foxtrotkopplade personer. Arkivbild.
Fastators vd Joachim Kuylenstierna misstänks ha utpressats av Foxtrotkopplade personer. Arkivbild.
BrottTT

Investmentbolaget Fastators vd Joachim Kuylenstierna misstänks ha utpressats av personer kopplade till det kriminella Foxtrotnätverket, rapporterar DN.

I ett inspelat samtal från 2009 hörs han beskriva upplägg för penningtvätt, enligt Aftonbladet.

Kuylenstierna fick den 7 oktober flera hot skickade till sig via meddelandetjänsten Whatsapp, där han uppmanades att betala ut en "skuld" på 100 miljoner kronor, enligt en polisanmälan som DN tagit del av.

En av Kuylenstiernas kollegor blev också förföljd av en bil när han lämnade hemmet. Efter den händelsen, som skedde den 10 oktober, polisanmäldes hoten.

Kollegan lyckades fotografera bilen och två män kunde gripas. De är enligt polisen kopplade till Vårbynätverket som är lierade med Foxtrot, skriver DN.

"Inte mot Fastators"

Enligt källor till tidningen har Kuylenstierna, som inte vill kommentera händelsen, själv kopplat utpressningen till affärer han har haft med en släkting till Jonas Falk.

Falk satt häktad i 3,5 år för att ha varit inblandad i en kokainhärva 2012. Enligt åklagare investerades 27 miljoner från narkotikavinsterna i fastighetsbolaget Skälsö – som Kuylenstierna ägde.

Affären ska ha gjorts av en kvinna från Schweiz, på uppdrag av Falks släkting.

Fastators styrelseordförande Björn Rosengren framhåller för DN att hotet inte har riktats mot Fastator, utan mot en enskild medarbetare.

Intern utredning

Under måndagen har Aftonbladet även publicerat inspelade samtal från 2009 där Joachim Kuylenstierna hörs beskriva hur han tänkt hjälpa Falk med upplägg för penningtvätt. "Bullshit", säger Kuylenstierna till Aftonbladet, om uppgifterna.

I ett pressmeddelande skriver Fastators styrelse att de "ser extremt allvarligt" på informationen. De kommer nu att tillsätta en intern utredning.

"Skulle utredningen komma fram till att det föreligger något olagligt i Joachim Kuylenstiernas förehavanden kopplat till hans engagemang i Fastator kommer det att hanteras", skriver styrelsen i pressmeddelandet.

Utpressningsärendet utreds på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet (Rio), enligt DN.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.