News55

Flera saknas efter explosion i Italien

Artikelbild
Räddningspersonal arbetar vid platsen där ett vattenkraftverk exploderade i närheten av Suviasjön i Italien. Arkivbild. (Foto: Michele Nucci/AP/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 10 apr. 2024

Fyra personer saknas fortsatt efter en explosion i ett vattenkraftverk i Italien. Olyckan inträffade på tisdagen i en underjordisk anläggning vid Suviasjön mellan Bologna och Florens. Enligt initiala rapporter omkom fyra personer i samband med olyckan,…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Flera saknas efter explosion i ItalienMichele Nucci/AP/TTRäddningspersonal arbetar vid platsen där ett vattenkraftverk exploderade i närheten av Suviasjön i Italien. Arkivbild.OlyckorTT-AFP

Fyra personer saknas fortsatt efter en explosion i ett vattenkraftverk i Italien. Olyckan inträffade på tisdagen i en underjordisk anläggning vid Suviasjön mellan Bologna och Florens.

Enligt initiala rapporter omkom fyra personer i samband med olyckan, men dödssiffran ändrades på onsdagen.

Fyra personer är saknade och tre personer är döda. Sökandet pågår fortsatt men är komplext, säger en talesperson för räddningstjänsten.

Ytterligare flera personer skadades, bland annat med svåra brännskador. Marco Masinara, borgmästare i den närbelägna staden Masinara, kallade händelsen för “en fruktansvärd arbetsplatsolycka”.

Det verkar som att en golvplatta kollapsade. Räddningsinsatsen är svår eftersom mycket vatten kommit in, sade han på tisdagen.

Dammen vid kraftverket ska inte ha fått några omfattande skador vid explosionen och den påföljande branden.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS