A-
A+

Förlossningar i Lycksele snart tillbaka

Lycksele lasarett öppnar sin förlossningsavdelning igen. Arkivbild.
Lycksele lasarett öppnar sin förlossningsavdelning igen. Arkivbild.
SjukvårdTT

Förlossningsavdelningen vid Lycksele lasarett öppnar igen. Från och med 19 februari ska bemanningen vara tillräcklig för att förlossningar åter ska kunna genomföras i södra Lappland.

Förlossningen i Lycksele har varit stängd under hela 2023 till följd av personalbrist och gravida i upptagningsområdet har i stället hänvisats till Norrlands universitetssjukhus i Umeå eller till Skellefteå lasarett. Men efter ett intensivt rekryteringsarbete ska bemanningen nu vara tryggad för första halvåret.

"Det känns oerhört bra, vi är så glada alla vi som jobbar på förlossningen och BB i Lycksele. Vi har arbetat hårt för att det här ska bli verklighet och vi känner oss positiva inför framtiden", säger avdelningschef Ellinor Berglund i ett pressmeddelande.

Sedan den 22 januari är gynjouren bemannad i Lycksele och den 19 februari öppnar förlossningsavdelningen fullt ut. Det avtal med hyrpersonal som tecknats gäller under hela våren, men några exakta besked kring sommaren kan inte ges i dagsläget.

"Målet är att bemanna fullt ut med egen personal och vi upplever att intresset för vår verksamhet har ökat", säger Ellinor Berglund.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.