A-
A+

Fotbollsstjärnan: "Jag är inte en våldsam man"

Den brasilianske fotbollsstjärnan Dani Alves står inför rätta för bland annat sexuella övergrepp. Han förnekar alla anklagelser.
Den brasilianske fotbollsstjärnan Dani Alves står inför rätta för bland annat sexuella övergrepp. Han förnekar alla anklagelser.
FotbollTT

Kvinnan säger att hon blev slagen, förolämpad och utsatt för sexuella övergrepp.

Den brasilianske fotbollsstjärnan Dani Alves påstår att han hade sex med henne i samförstånd på nattklubbens toalett.

Ord stod mot ord i rättegången i Barcelona där Alves kan dömas till ett långt fängelsestraff.

Själv hävdar han sin oskuld.

Jag är inte den sortens man. Jag är inte en våldsam man, sade den 40-årige före detta Barcelonastjärnan, enligt nyhetsbyrån AP, när han fick ge sin version om vad som hände inne på toan på en nattklubb i Barcelona den 31 december 2022.

Lät henne inte gå

Kvinnans redogörelse om vad som hände den natten är en helt annan. Under rättegången har hon hävdat att hon dansade med Alves och villigt gick in på toaletten men att Alves inte lät henne gå när hon ville. Hon berättade också att Alves slog och förolämpade henne och tvingades henne att ha sex.

Poliser som tog hand om kvinnan vittnade tidigare i veckan om att hon var mycket skakad och berättade för dem att hon hade blivit sexuellt övergrepp av Alves. Poliserna sade att kvinnan var tvungen att övervinna sin rädsla för att "ingen skulle tro henne" innan hon formellt anklagade Alves. En polis berättade att kvinnan sade till honom: "Jag vill inte ha pengar, jag vill ha rättvisa."

Alves hävdar att han och kvinnan, vars identitet noga skyddas, hade sex i samförstånd.

Hon sade aldrig till mig att sluta. Vi njöt båda två, sade Alves som också nekade till att ha slagit eller förolämpat henne.

Kan få långt straff

Åklagaren vill att Dani Alves får nio års fängelse. Kvinnans juridiska företrädare vill se en dom på tolv år. Försvaret yrkar på frikännande eller om Alves döms som skyldig ska straffet inte vara längre än ett år.

Rättegången är avslutad. Vanligtvis brukar det ta några veckor innan dom faller.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.