A-
A+

Fransk trippel i sprinten – Öberg bästa svenska

Hanna Öberg blev bästa svenska i VM-sprinten.
Hanna Öberg blev bästa svenska i VM-sprinten.
SkidskytteTT

Frankrike, Frankrike och mer Frankrike.

Så slutade världsmästerskapets första individuella lopp i Nove Mesto, Tjeckien. Hanna Öberg blev bästa svenska på åttonde plats.

Det är ändå ett bra utgångsläge för jaktstarten, säger Öberg.

Hanna Öberg hade ett silver från förra årets VM-sprint att försvara, men det blev en bom i det stående skyttet och när farten under skidorna dessutom inte räckte till fick svenskan nöja sig med en åttondeplatsen.

Jag känner att jag lägger lite mycket tid på skjutvallen. Jag skulle, med facit i hand, ha tagit om det fjärde skottet i stå, jag står lite för länge och kämpar med det, säger Hanna Öberg.

Resultatet i sprinten ligger till grund för startordningen i söndagens jaktstart.

Jag måste säga att det är min bästa sprint hittills den här säsongen, och det är ändå ett bra utgångsläge för jakten, säger Öberg.

Elvira Öberg blev näst bästa svenska på nionde plats. Svenskan hade känn på en topplacering, men i det stående skyttet ställde ett klickskott till det för henne.

Tyvärr så får jag ingen fullträff i dag. Jag får ett klickskott, fjärde skottet klickar. Jag får verkligen kämpa, för jag vet att det är extremt viktigt för jaktstarten att hålla ihop det, säger hon.

Vann gjorde Julia Simon, Frankrike, före landsmaninnorna Justine Braisaz-Bouchet och Lou Jeanmonnot. Och fyra då? Även det en fransyska, Sophie Chauveau.

Anna Magnusson blev 20:e i tävlingen och Mona Brorsson slutade på 38:e plats.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.