Frölunda nära semifinal: "Spelar på vårt sätt"

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 30 mars 2024Publicerad: 30 mars 2024

Frölunda är bara en seger från SM-semifinal. Jere Innala sköt två mål och landslagsbacken Christian Folin gjorde sitt första slutspelsmål i Frölundatröjan. – Fantastiskt roligt, säger Folin. Frölunda kan avgöra kvartsfinalserien i Leksand på måndag och…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Frölunda nära semifinal: “Spelar på vårt sätt”Adam Ihse/TTFrölundas tvåmålsskytt Jere Innala, i mitten, jublar efter sitt andra mål i segern över Leksand.IshockeyTTFrölunda är bara en seger från SM-semifinal.Jere Innala sköt två mål och landslagsbacken Christian Folin gjorde sitt första slutspelsmål i Frölundatröjan.Fantastiskt roligt, säger Folin. Adam Ihse/TTChristian Folin jublar efter sitt mål och kramas om av Nicklas Lasu. Frölunda kan avgöra kvartsfinalserien i Leksand på måndag och ta den fjärde och sista semifinalplatsen. I så fall når Göteborgslaget semifinal för tredje året i rad – de två senaste åren har det dock tagit stopp just där.Jag tycker vi börjar spela mer på vårt sätt. Vi tar tag i matchen från början. Vi får pucken djupt på dem och tröttar ut deras backar, säger Folin till TV4 Play och fortsätter:Vi spelar efter våra styrkor och tycker vi har slarvat med det tidigare. Det är så han vill se sitt Frölunda spela i Leksand på måndag också.Första fullträffen När Folin klämde in 4–1 med en kanon i tredje perioden var Leksand ett slaget lag. Den 33-årige defensive och tuffe backens första slutspelsmål på 27:e försöket.Fantastiskt roligt, man har drömt om att få spela och dra på sig den här tröjan sedan man var liten. Det var en liten snedträff, säger han om målet. Leksand har inte vunnit en matchserie i SM-slutspelet sedan 1997, men utjämnade senast på hemmaplan till 2–2 i matcher. Eftersom Leksand vann den första matchen i Göteborg fanns det gott hopp inför den femte matchen på västkusten.Tufft för stjärnskottet Men det här var inte Leksands eftermiddag – och framför allt inte för stjärnskottet, målvakten Filip Larsson. Den 25-årige burväktaren, som stått i Leksands båda segermatcher, hade en match där det gick emot. Jere Innala gav hemmalaget ledningen i första perioden då Larsson styrde in finländarens ganska harmlösa skott i egen bur. Leksand kvitterade i början av andra perioden då laget äntligen fick utdelning i numerärt överläge genom Oskar Lang. Men glädjen blev kortvarig. Inte ens tre minuter senare kunde Isac Born lyfta in 2–1 på en svag retur från Larsson. Jere Innala slog till för andra gången när han hittade luckan mellan benskydden på Filip Larsson fram till 3–1. Sedan kom Folins 4–1 innan Oskar Lang slog till på nytt i powerplay. Men då återstod bara knappt tre minuter och när Leksand tog ut målvakten kunde Noah Hasa fastställa 5–2.Vi spelar Frölunda i händerna, de får utnyttja sina styrkor. Vi låter dem spela vilda västern-hockey. Vi måste tillbaka till grundspelet som har tagit oss hit, säger Leksandstränaren “Challe” Berglund.Göran Sundberg/TTFakta: Så fortsätter SM-slutspelet TT Kvartsfinal 6, måndag 1 april: Leksand–Frölunda. Ev kvartsfinal 7, onsdag 3 april: Frölunda–Leksand. Växjö, Skellefteå och Rögle är redan klara för semifinal. Växjö ställs mot Rögle, start fredag 5 april i Växjö. Skellefteå möter vinnaren mellan Frölunda och Leksand och första matchen spelas i Skellefteå lördag den 6 april.