A-
A+

Guvernör: Barn döda i drönarattack mot Charkiv

Släckningsarbete pågår efter ryska attacker mot ett bostadsområde i Charkiv under lördagsmorgonen.
Släckningsarbete pågår efter ryska attacker mot ett bostadsområde i Charkiv under lördagsmorgonen.
UkrainaTT-AFP

Sju personer, bland dem tre barn, har dödats i ryska drönarattacker mot staden Charkiv i östra Ukraina, uppger regionens guvernör Oleh Synehubov.

"Tyvärr har dödssiffran från ockupanternas attacker mot Charkiv stigit till sju. Bland dem finns tre barn: 7, 4 och en bebis på ungefär sex månader", skriver han på meddelandetjänsten Telegram.

Enligt stadens borgmästare Ihor Terechov utfördes attacken med drönare av den iranska modellen Shahed och orsakade en brand som har tvingat minst 50 personer att lämna sina hem.

Fiendens Shaheds har träffat en bensinstation och orsakat att brinnande bränsle spillt ut och 14 privata hus sattes i brand, sade han under morgonen och lade till att branden spridits över ett stort område.

Charkivs regionala åklagare Oleksandr Filasjkov uppger att tre drönare träffade distiktet Nemysjlyanskji i Charkiv, som är Ukrainas näst största stad.

Som en följd förstördes ett föremål med kritisk infrastruktur. Det fanns en stor mängd bränsle, vilket är anledningen till att brandens konsekvenser var så fruktansvärda, säger han.

Det ukrainska flygvapnet uppger att luftvärnet hejdat 23 av 31 Shahed-drönare under natten. Attackerna riktades enligt uppgifterna främst mot regionen Charkivs nordöstra delar och regionen Odessa i syd.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.