Gyökeres till cupfinal – Sporting slog Benfica

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 02 apr. 2024Publicerad: 02 apr. 2024

Den svenske landslagsanfallaren Viktor Gyökeres och Sporting Lissabon är klara för final i den portugisiska cupen. Det blev seger i semifinalen mot stadsrivalen Benfica med sammanlagt 4–3 efter att returen på bortaplan slutat 2–2. Efter en mållös första…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Gyökeres till cupfinal – Sporting slog BenficaStefan Jerrevång/TTLandslagsanfallaren Viktor Gyökeres och Sporting Lissabon är klart för final i portugisiska cupen efter 4–3 sammanlagt mot Benfica. Arkivbild.FotbollTTDen svenske landslagsanfallaren Viktor Gyökeres och Sporting Lissabon är klara för final i den portugisiska cupen.Det blev seger i semifinalen mot stadsrivalen Benfica med sammanlagt 4–3 efter att returen på bortaplan slutat 2–2. Efter en mållös första halvlek bröt en målexplosion ut i den andra akten på Estádio da Luz i Lissabon. Gyökeres har gjort hela 36 mål för Sporting – alla tävlingar inräknat – den här säsongen, men agerade nu framspelare. I den 47:e minuten lade svensken upp bollen för dansken Morten Hjulmand, som precis utanför straffområdet skickade in ledningsmålet med ett distansskott. I den 52:a minuten nickade Nicolás Otamendi in kvitteringen, men blott tre minuter senare gav Paulinho ånyo Sporting ledningen. Gyökeres prickade kort därefter stolpen med ett distansskott, men i stället kunde Rafa Silva stöta in 2–2 i den 64:e minuten. Det blev dock matchens sista mål och med en 2–1-seger i bagaget från den första matchen vann Sporting semifinalen med 4–3 sammanlagt. Sporting leder även ligan, en poäng före just Benfica. Vitória och Porto möts i den andra semifinalen, men första mötet spelas först under torsdagen. Returen avgörs den 17 april.