A-
A+

Hallam håller på VM-biljetterna

Det blev förlust för Tre Kronor i gruppfinalen mot Finland i Beijer Hockey Games.
Det blev förlust för Tre Kronor i gruppfinalen mot Finland i Beijer Hockey Games.
IshockeyTT

Tre Kronor föll mot Finland i Beijer Hockey Games, 1–2. Frågan är vad det betyder för ”européernas” VM-chanser.

Vi vill ha bästa möjliga lag i maj, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Förra säsongen tog nio spelare från Beijer Hockey Games plats i Tre Kronors trupp till ishockey-VM i Finland och Lettland.

Förbundskaptenen Sam Hallam vill inte säga hur många som tar sig hela vägen till Tjeckien i vår. Eller ens om någon spelare har förstärkt sina chanser under årets upplaga av den svenska träningsturneringen som avslutades med förlust i ”finalen” mot Finland, 1-2.

Vi måste få landa och analysera först. Alla visar ”ta ut mig igen”. De gör mitt jobb väldigt svårt, säger han.

Förbundskaptenen är tydlig med att han tänker sig en VM-stomme med spelare från Europa.

Hallam säger också att startsträckan vid landslagssamlingarna är kortare i år, när fler av spelarna känner till hur han tänker och vad han vill se på isen.

Logiken talar alltså för att VM-chansen är störst för spelare som varit med förut.

Vi har spelare som står för kontinuitet och karaktär, som skapar trygghet för dem som kommer in kort inpå en turnering. Är man med ofta så är man det av en anledning, men det här är en cynisk bransch. Vi vill ha bästa möjliga lag i maj, säger Hallam.

”Får ut mer”

Nio VM-spelare från förra året var med i Karlstad i helgen: backarna Lukas Bengtsson, Christian Folin, Patrik Nemeth och Henrik Tömmernes samt forwardskvintetten Linus Johansson, Oscar Lindberg, Dennis Rasmussen, Jacob de la Rose och Marcus Sörensen.

Flertalet av dem kan kategoriseras som lojala lagorienterade hockeyarbetare.

Det är den typen av spelare som har störst chans att nå till VM när tanken är att NHL-förstärkningarna ska bidra med det lilla extra.

Ja, spelare som kan hantera flera olika roller. Som kanske har en offensiv roll i sitt klubblag men kan ta en annan roll här, säger Sam Hallam.

Förbundskaptenen är försiktig med att nämna namn men delar ändå ut lite extra beröm till Jacob de la Rose, till vardags i schweiziska Fribourg-Gottéron.

Jag tycker att det märks när spelare är i klubblag som går väldigt bra, som på Jacob de la Rose. Man ser att självförtroendet är högre. Då får han ut ännu mer av sitt spel, säger Hallam.

”Får inte betalt”

I och med förlusten mot Finland fick Tre Kronor nöja sig med andraplatsen i Beijer Hockey Games.

Sverige gjorde en riktigt bra tredje period men hann inte i kapp. Tröstmålet gjordes av backen Marcus Hardegård som hittade rätt för andra matchen i följd.

Finland spelar mycket på kraft, de vinner mycket tekningar i början och kommer med bra tajming. Vi tar över matchen mer och mer men får inte betalt, säger Sam Hallam.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.