A-
A+

Handbollsprofil död: "En mastermind"

Anders Nissen. Arkivbild.
Anders Nissen. Arkivbild.
HandbollTT

Handbollsprofilen Anders Nissen, ordförande i Svenska Handbollslandslaget AB, är död.

Han blev 64 år gammal.

Vi som finns kvar nu har ett ansvar att jobba vidare i Anders anda, säger tidigare storspelaren Stefan Lövgren till Aftonbladet.

Annons

Annons

Annons

Annons

Anders Nissen var ordförande i Svenska Handbollslandslaget AB, som har hand om handbollsförbundets kommersiella intressen. Förre storspelaren Stefan Lövgren menar att Nissen var en viktig kraft som var väldigt betydelsefull för svensk handboll.

Anders har betytt väldigt mycket för svensk handboll. Han var en stor idrottsledare med ett fantastiskt brett handbollsintresse – ungdomar, herrar, damer, division två, landslagen, utlandsproffs... det spelade ingen roll, säger Lövgren, som är vd för Svenska Handbollslandslaget AB, till Aftonbladet.

Nissen har spelat en viktig roll i samband med stora mästerskap på svensk mark.

Anders har med sin kreativitet och sitt entreprenörskap varit en mastermind bakom våra mästerskap: herr-VM 2011, dam-EM 2016 och herr-EM 2020. Det skulle han varit vid herr-VM 2023 också men nu blir det inte så..., säger Lövgren.

Anders Nissen var även vd för hotellfastighetsbolaget Pandox. Bolaget meddelade tidigare i maj att Nissen genomgick behandling för covid-19.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!