A-
A+

Här är aktierna småspararna ratade

Investor var ett av småspararnas aktieval under augusti. Arkivbild
Investor var ett av småspararnas aktieval under augusti. Arkivbild
EkonomiTT

Kursnedgången i investmentbolag har fått småsparare att vakna. Investor är ett av de mest köpta bolagen under augusti, enligt ny statistik från Nordnet.

Annons

Annons

Medan Stockholmsbörsens OMXS-index pendlat kring nollan den senaste månaden så har flera investmentbolag backat. Det hindrar dock inte småspararna som nu har valt, förutom Investor, även företag som VNV Global och Creades till sin portfölj.

"Investor, VNV Global och Creades tar plats i köptoppen. De två förstnämnda är ju några av de få investmentbolagsaktier som fortfarande handlas till rabatt," säger Frida Bratt, sparekonom hos Nordnet i ett pressmeddelande.

VNV Global har gått ner 3,5 procent den senaste månaden. Medan Creades i sin tur är ned med nästan sju procent under motsvarande tid.

Det är däremot inte de enda förlorarna som har köpts under den senaste månaden. Storbolagen Volvo (–3,2 procent) och H&M (–4 procent) finns också med på topplistan över mest köpta bolag.

Bland de mest sålda aktierna finns Hemnet vars aktie rusade kraftigt efter den senaste delårsrapporten. Där finns också läkemedelsjätten Astra Zeneca, liksom branschkollegan Sobi.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!