A-
A+

Hästkadaver grävs upp utanför danskt stuteri

Under onsdagen grävs mängder av hästkadaver upp utanför ett stuteri på Jylland. 'Det är en så söt, men unken lukt', säger nyhetsbyrån Ritzaus fotograf.
Under onsdagen grävs mängder av hästkadaver upp utanför ett stuteri på Jylland. "Det är en så söt, men unken lukt", säger nyhetsbyrån Ritzaus fotograf.
DanmarkTT-Ritzau

Både polis och militär deltar i grävandet efter hästkadaver utanför ett uppmärksammat stuteri i närheten av Viborg på Jylland. Insatsen har inletts på grund av misstänkta brott mot djurskyddslagen.

Annons

Nyhetsbyrån Ritzaus fotograf, som följer grävandet, säger att han aldrig har sett något liknande:

En av Försvarsmaktens maskiner har grävt upp en massa döda hästkroppar ur jorden, som nu ligger utspridda i gräset runtomkring. Det är en så söt, men unken lukt.

Det ska ha grävts på tolv olika platser i närheten av stuteriet. Stuteriet ska inte ha haft tillåtelse att gräva ner djurkadaver.

Vi kan säga att vi har hittat nedgrävda hästar där ute, säger Christian Toftemark vid polisen under en pressträff.

Sedan tidigare finns 35 brottsmisstankar riktade mot stuteriet. Hittills har de krav som riktats mot verksamheten efterlevts, som exempelvis att sätta in behandling för hästar som varit för magra. Därför har verksamheten tillåtits att fortsätta utan sanktioner.

Boende i närområdet har reagerat och det har bland annat hållits demonstrationer utanför stuteriet.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.