Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 10 mars 2024Publicerad: 10 mars 2024

Tampa Bay besegrade Philadelphia med 7–0 i en NHL-match som förutom målkalas bjöd på en utvisad tränare och en dålig kväll för två svenska målvakter. En släppte in fyra mål, ersättaren tre. Det hann inte ens gå två minuter av första perioden innan Victo…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hedman tvåmålsskytt i kaoskrossenChris O’Meara/AP/TT Victor Hedman (77) firar med båset efter att ha gjort två mål i 7–0-vinsten mot Philadelphia.IshockeyTT-APTampa Bay besegrade Philadelphia med 7–0 i en NHL-match som förutom målkalas bjöd på en utvisad tränare och en dålig kväll för två svenska målvakter.En släppte in fyra mål, ersättaren tre. Det hann inte ens gå två minuter av första perioden innan Victor Hedman inledde målskyttet för Tampa med ett handledsskott som utan problem passerade svenske målvakten Samuel Ersson i Philadelphias mål. Efter Hedmans mål var det proppen ur och inom åtta minuter gjorde Tampa ytterligare tre mål varav det sista framspelat av Hedman. När periodens fjärde mål var ett faktum blev det för mycket för Philadelphias tränare John Tortorella och han uppmanades av domarna att lämna båset. Tortorella protesterade och sade upprepade gånget till domarna att han inte tänkte gå, men efter ett par minuter gav han upp och lommade i väg till omklädningsrummet. Kvällens elände slutade inte där för Philadelphia. I samma veva som Tortorella slutligen klev av plockades också Samuel Ersson ut efter att ha släppt in fyra mål på 15 skott. In i målet kom i stället en annan svensk, Felix Sandström, som tillfälligt verkade få stopp på Tampas målgörande. Sandström höll tätt ända till andra periodens 16:e minut då Tampas Anthony Duclair gjorde 5–0. I tredje perioden gjorde Victor Hedman sedan 6–0 och den sjunde och sista spiken i Philadelphias kista sattes av Brandon Hagel. I en intervju på Tampas hemsida efter matchen sade Victor Hedman att hans tidiga mål och lagets tidiga ledningen hjälpte dem i dag.Men det är inte så i varje match och vi måste se till att vi tror på oss själva och vad vi kan göra. Och det visade vi i dag att vi gör, sade Hedman.