A-
A+

Högerradikal sajt klandras rekordmånga gånger

Insikt 24 klandras av Medieombudsmannen för en artikel från en förtalsrättegång förra året. Arkivbild.
Insikt 24 klandras av Medieombudsmannen för en artikel från en förtalsrättegång förra året. Arkivbild.
KulturTT

Den högerradikala sajten Insikt 24 klandras av Medieombudsmannen i sju fall. Sex av dem rör samma publicering och det är första gången någonsin som samma inslag har lett till så många fällningar.

Detta handlar inte ens om ett försök till objektiv granskning, det handlar om att gömma sig bakom journalistik för att ge sig på meningsmotståndare, säger Medieombudsmannen Caspar Opitz till Dagens Nyheter.

Det var 24 maj förra året som sajten publicerade en artikel och en film från en förtalsrättegång i Stockholms tingsrätt, där man namngav både parter i målet och åhörare, med epitet som "brottsdömd vänsterextremist” och ”militant”. Sex av åhörarna anmälde publiceringen till Medieombudsmannen, MO.

Som försvar hävdade Insikt 24 att uppgifterna rör offentliga personer och att de har belägg för sina påståenden. Men Medieombudsmannen ger samtliga anmälare rätt, och det gör också Mediernas etiknämnd.

Reportern bakom inslaget, Christian Peterson, har dessutom vid flera tillfällen aggressivt dokumenterat politiska meningsmotståndare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.