A-
A+

Ilar skrällvann – slog Karlsson och Andersson

Moa Ilar efter segern i Gällivare.
Moa Ilar efter segern i Gällivare.
LängdskidorTT

Frida Karlsson eller Ebba Andersson?

Svaret blev Moa Ilar. 26-åringen skrällvann det avslutande loppet i Gällivare.

Mycket talade för att milen i fri stil i den nationella skidpremiären i Gällivare skulle bli en duell mellan de två stjärnorna Frida Karlsson och Ebba Andersson.

Så blev det inte.

I stället skrällvann Moa Ilar, som avslutade starkt och besegrade Frida Karlsson med 3,6 sekunders marginal. Ebba Andersson hade aldrig med segerstriden att göra. Hon slutade trea, 28,6 sekunder bakom Ilar.

"Betyder jättemycket"

Det betyder jättemycket, jag har jobbat väldigt hårt för det länge. Superskönt att få stå högst upp på pallen i dag, säger Ilar till SVT.

Det var Karlsson som öppnade starkast och redan vid den första tidskontrollen efter 1,9 kilometer hade hon skapat en lucka på nio sekunder ned till Andersson.

Ilar var lite närmare då och började sedan krympa avståndet till Karlsson fram till varvningen. Den sista tidskontrollen var vid 6,9 kilometer och då låg Ilar 5,2 sekunder efter Karlsson, som på nytt hade ökat luckan lite då.

Men Ilars avslutning var vass.

Jag hade förhoppningar (inför loppet), jag har känt att kroppen har svarat väldigt bra mot slutet. Jag hoppades att det skulle räcka långt och det gjorde det i dag. Jag är också väldigt nöjd med hur jag lade upp loppet och höll ihop det tekniska, säger hon.

Hoppas prestera bättre

Frida Karlsson var ganska nöjd med loppet, men hoppas kunna prestera ännu bättre i världscuppremiären i Ruka kommande vecka.

En växel till ska jag kunna lägga i när det blir världscup, säger hon till SVT.

Ebba Andersson var inte i närheten av den åkning som gav henne segern i lördagens lopp i klassisk stil.

Såklart hade jag önskat lite mer i dag av kroppen. Men den fysiska statusen är god och jag har goda förhoppningar inför det som komma skall.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.