A-
A+

Joe Rogan förnyar kontrakt med Spotify

Kontroversielle podcastprofilen Joe Rogan får förnyat förtroende hos Spotify. Arkivbild.
Kontroversielle podcastprofilen Joe Rogan får förnyat förtroende hos Spotify. Arkivbild.
NöjeTT

Spotify har ingått ett nytt flerårigt avtal med den kontroversiella podcasten "The Joe Rogan Experience". Avtalet ska vara värt 250 miljoner dollar, motsvarande 2,6 miljarder svenska kronor, skriver Variety som hänvisar till The Wall Street Journal.

I enlighet med Spotifys reviderade strategi att avstå från exklusiva strömningsrättigheter kommer podcasten också att vara tillgänglig på tjänster som Apple Podcasts, Amazon Music och Youtube.

Spotify säger i ett uttalande att man kommer att arbeta nära Joe Rogan och hans team "för att fortsätta att maximera publiken för showen". Enligt det nya avtalet kommer Spotify att hantera distribution och annonsförsäljning för podden och Rogan kommer att få en garanterad minimiavgift från Spotify samt en del av annonsintäkterna.

Spotify tecknade ett exklusivt avtal med "The Joe Rogan Experience" år 2020, ett avtal även det värt motsvarande drygt 2 miljarder kronor. Komikern och tv-profilen Joe Rogans show har rankats som den mest populära showen på plattformen de senaste tre åren, men Rogan har också fått kritik för sina kontroversiella gäster.

När han exempelvis bjöd in vaccinmotståndare uppmanade artister som Neil Young och Joni Mitchell till bojkott av Spotify och tog bort sina album från tjänsten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.