A-
A+

Johnny Bode-priset till "badhuskung"

Johnny Bode-sällskapet har festat loss på badhusentreprenören Mille Örnmarks bekostnad. Pressbild.
Johnny Bode-sällskapet har festat loss på badhusentreprenören Mille Örnmarks bekostnad. Pressbild.
SamhälleTT

Mille Örnmark får 2024 års Johnny Bode-pris, som varje år delas ut till en offentlig person som trampat i klaveret och ställt till det för sig själv och sin omgivning.

”Badhuskungen” Mille Örnmark, får priset "för kreativt cv-författande och fiffiga affärer helt i Johnny Bodes anda". Örnmark, vd och grundare av företaget We Group, har anlitats av flera svenska kommuner för att renovera eller nyuppföra badhus. Uppdrag som i flera fall har visat sig blir avsevärt mer kostsamma än beräknat och dessutom brustit i både kvalitet och utförande.

Efter ett avslöjande av TV4:s "Kalla fakta" framkom det också att badhusentreprenören ljugit om sin bakgrund och sina specialkunskaper.

Johnny Bode-priset delas varje år ut till en kulturpersonlighet eller annan offentlig person eller institution som under det föregående året agerat i kompositören, sångaren och skandalartisten Johnny Bodes anda, på så vis att pristagaren "trampat i klaveret, skapat en skandal eller på annat underhållande vis visat fräckhet och/eller ställt till det för sig själv och sin omgivning".

Priset består av ett diplom samt en summa pengar som sällskapet vid utdelningen redan använt till att betala för ett restaurangbesök – där pristagaren inte fått delta, skriver Johnny Bode-sällskapet i ett pressmeddelande.

Bland tidigare pristagare återfinns bland andra: Michael Brinkenstjärna, Ken Ring, Marcus Birro, Kristoffer "Kringlan" Svensson, Mona Sahlin, Svenska Akademien och 2023 års pristagare Margaux Dietz.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.