Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 20 mars 2024Publicerad: 20 mars 2024

Rosa Kafaji missade en straff igen – men gjorde mål på returen. Det räckte dock inte i den första kvartsfinalen mot Paris Saint-Germain. - Returen blir tuff. Men jag är inte orolig, säger landslagsstjärnan efter 1–2-förlusten. Rosa Kafaji brände en stra…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kafaji: “Jag är inte orolig”Adam Ihse/TTRosa Kafaji jublar efter sitt mål mot PSG.FotbollTTRosa Kafaji missade en straff igen – men gjorde mål på returen.Det räckte dock inte i den första kvartsfinalen mot Paris Saint-Germain.Returen blir tuff. Men jag är inte orolig, säger landslagsstjärnan efter 1–2-förlusten. Rosa Kafaji brände en straff mot Paris FC i gruppspelet i Champions League – och missade igen mot Paris Saint-Germain. Men den här gången hann hon själv fram på returen och nickade in 1–1. Hennes mål, strax före paus, kom välbehövligt. Paris Saint-Germain skapade inte jättemånga chanser, men kontrollerade spelet stora delar av den första halvleken. Men strax före paus blev Anna Anvegård omkullknuffad i straffområdet, varpå domaren pekade på straffpunkten. Precis som mot Paris FC i januari fick Rosa Kafaji vänta rätt länge vid bollen – den här gången på grund av att straffen skulle VAR-kollas först.”Riktigt surt” Sedan slog hon en helt okej straff – som Katarzyna Kiedrzynek på något sätt lyckades rädda. Men på returen rusade Kafaji fram och nickade in 1–1.Det är klart att man hinner få lite tankar. Vänster, höger? Det var inte min bästa straff, men det kommer en retur och jag får in den, säger Rosa Kafaji. Det kunde ha räddat oavgjort i kvartsfinalen – eller ännu bättre. Spelet i den andra halvleken pendlade en hel del och hade mycket väl kunnat svänga över till Häckens fördel i stället.Det är riktigt surt faktiskt, det var ändå 1–1 ganska länge. De får typ två tydliga lägen och så gör de mål, det är klart att det är surt, säger Kafaji. Paris Saint-Germain, som är mitt uppe i den franska ligasäsongen, saknade bland andra schweiziskan Ramona Bachmann och franska anfallsstjärnan Marie-Antoinette Katoto – men har gott om andra landslagsstjärnor i laget. Ändå blev laget stundtals hårt ansatt av Häcken, som utöver två cupmatcher inte spelat en tävlingsmatch sedan i januari.Vunnit förrVi vann, men för att vara ärlig väntade jag mig en bättre insats av mitt lag, säger PSG-tränaren Jocelyn Prêcheur. Häckentränaren Mak Lind är besviken efteråt, men konstaterar Häcken vunnit på bortaplan förr i Champions League.På det stora hela är det ändå en okej prestation, säger han.Ser man trenden kan vi vinna på bortaplan och på gräs, det finns en styrka i det här laget, jag tror inte att man ska räkna bort oss ännu.Jens Bornemann/TT