Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 11 mars 2024Publicerad: 11 mars 2024

Succénykomlingen Kalmar har satt press på Bik Karlskoga i åttondelsfinalen i hockeyallsvenska slutspelet, tillika SHL-kvalet. Kalmar gjorde tre mål i den tredje perioden och vände och vann hemmamötet med 3–2. Backen Theoklis Theocharidis kvitterade i nu…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Kalmar vände mot KarlskogaIshockeyTT Succénykomlingen Kalmar har satt press på Bik Karlskoga i åttondelsfinalen i hockeyallsvenska slutspelet, tillika SHL-kvalet. Kalmar gjorde tre mål i den tredje perioden och vände och vann hemmamötet med 3–2. Backen Theoklis Theocharidis kvitterade i numerärt överläge, Luka Burzan styrde in 2–1 och Gabriel Olsson satte 3–1 i tom kasse. Därmed tog Kalmar, sista lag in i slutspelet, en 1–0-ledning i bäst av tre matcher och kan avgöra i Karlskoga på onsdag. Smålandsrivalen Nybro vann borta över Almtuna med 6–3 och kan avgöra på hemmaplan på onsdag. Eero Savilahti blev stor matchvinnare med hattrick. De sex bästa lagen i allsvenskans grundserie kliver in i slutspelet i kvartsfinalen. I nedflyttningskvalet vann Västervik den första matchen borta mot Östersund med 3–1. Den matchserien avgörs i bäst av sju matcher och vinnaren säkrar nytt allsvenskt kontrakt medan förloraren degraderas.