A-
A+

Känslosam match för tränaren Johan Hedberg

Johan Hedberg, ny tränare i Örebro och från Leksand, och Leksands tränare Björn Hellkvist under presskonferensen efter matchen.
Johan Hedberg, ny tränare i Örebro och från Leksand, och Leksands tränare Björn Hellkvist under presskonferensen efter matchen.
IshockeyTT

Känslorna svallade för Örebrotränaren Johan Hedberg efter segern mot Leksand med 5–3. Seger i första matchen som SHL-tränare mot Leksand där han är hockeyfostrad och bara några dagar efter pappa Lars Hedbergs begravning.

Det har varit mycket känslostormar de sista veckorna. Nu har jag landat i det, säger Johan Hedberg.

Annons

Seriepremiär mot Leksand har varit en match som Johan Hedberg länge sett fram emot under försäsongsträningen med Örebro.

Han bor med sin familj i Leksand. Han spelade, som målvakt i många säsonger för Leksand. Sista matchen var 2004.

Nu fick vi samma omklädningsrum som vi bytte om i för 19 år sedan i min sista match för Leksand. En speciell känsla, berättar Johan Hedberg, som dessutom i tre år suttit i Leksands styrelse.

Pappan gick bort

Därför var det tänkt att premiärmatchen, mot laget i sitt hjärta, skulle bli en fest för Johan Hedberg. Men nyligen avled plötsligt hans pappa Lars Hedberg och livet fick en ny dimension. I fredags begravde han sin far.

Det var jobbigt. Som alla fäder har han betytt mycket för mig. Han var en ganska känd figur i stan. Men det gick fort och begravningen var ljus och fin. Det var många positiva känslor och gav positiv energi, säger Johan Hedberg, som tystnar lite och fortsätter:
Han hade gärna varit på plats i dag. Synd att han inte fick uppleva det här, men det kanske han gjorde.

"Det var aldrig ett ultimat mål för mig"

Att sedan komma in i Leksands hemmaborg och coacha bortalaget Örebro, med sportchefen och Leksandsprofilen Niklas Eriksson, var också en speciell känsla.

Vi pratade om det innan matchen. Det är ju lite speciellt när Niklas (Eriksson) hänger i taket. Han är en klubbikon, säger Johan Hedberg.

TT: Vad säger du till de Leksandsfans som tycker det är konstigt med två leksingar som leder Örebro och inte Leksand?

Leksand har också en bra ledarorganisation. Det var aldrig ett ultimat mål för mig att jag skulle komma hit (Leksand). Jag trivs fantastiskt bra i Örebro, säger Johan Hedberg.

Han fick en mardrömsstart som SHL-coach när Leksand tog ledningen med 2–0, men efter snack och peppning i pauserna vände hans lag och vann.

Heder åt killarna som orkade vända ett 0–2-underläge till seger. I tredje perioden fick vi bra utdelning, menar Johan Hedberg.

Besviken LIF-tränare

Leksandstränaren Björn Hellkvist var mycket besviken efter matchen, som gick laget ur händerna:

Vi har fortfarande saker att jobba på. Vi hade 2–0 i halva matchen på hemmaplan. Då är det är frustrerande att förlora. Det är saker som vi måste jobba med, som kommunikation i försvarszon. Det är som tv-programmet "Vem tar vem".

Björn Hellkvist kunde också konstatera två tunga skador förutom de tidigare skadade spelarna. Kalle Östman skadade sig på träningen och Justin Kloos, som kom tillbaka efter långvarig skada, skadade sig på nytt.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.