Klæbo vann igen – Johansson bäste svensk

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 16 mars 2024Publicerad: 16 mars 2024

Herrarnas näst sista lopp under årets världscupsäsong. Då var det ingen som kunde utmana Johannes Høsflot Klæbo. Den norske suveränen dominerade över 10 km klassiskt och tog hem segern i Falun före Iivo Niskanen, Finland, och Martin Løwstrøm Nyenget, No…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Klæbo vann igen – Johansson bäste svenskAnders Wiklund/TTIivo Niskanen, Johannes Høsflot Klæbo och Martin Løwstrøm Nyenget.SkidorTTHerrarnas näst sista lopp under årets världscupsäsong.Då var det ingen som kunde utmana Johannes Høsflot Klæbo. Den norske suveränen dominerade över 10 km klassiskt och tog hem segern i Falun före Iivo Niskanen, Finland, och Martin Løwstrøm Nyenget, Norge. Segermarginalen blev till slut 22 sekunder. Och svenskarna då? Ingen var särskilt nära att kunna hota om någon plats i toppen och för William Poromaa (plats 58) blev det en tung dag. Allra bäst gick det för Leo Johansson på plats 15. Alvar Myhlback, den 17-årige stortalangen, stack också ut i positiv blågul bemärkelse med sin 19:e-plats.Jag är nöjd med loppet, det är sjukt hur bra stämning det är här trots lite halvdåligt väder. Det var roliga tio kilometer, säger Myhlback till Viaplay. På söndag avslutas världscupen med masstart 20 km. Karl Sundström/TT