Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 21 mars 2024Publicerad: 21 mars 2024

Det blir inget fotbolls-EM för Finland. Wales vann playoff-semifinalen med 4–1 – och därmed gick den finländska drömmen i kras. 21 av 24 länder är klara för sommarens fotbolls-EM i Tyskland. De tre länder som kniper de sista platserna avgörs via ett pla…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Klart: Finland missar fotbolls-EMAlastair Grant/AP/TTFinland hade en tung match mot Wales.FotbollTTDet blir inget fotbolls-EM för Finland.Wales vann playoff-semifinalen med 4–1 – och därmed gick den finländska drömmen i kras. 21 av 24 länder är klara för sommarens fotbolls-EM i Tyskland. De tre länder som kniper de sista platserna avgörs via ett playoff där fyra lag i tre grupper gör upp om de sista biljetterna. För Finland blev det en dyster afton i Cardiff. Wales tog tidigt kommandot och behöll ledningen hela matchen. 4–1 till Wales innebär att Finland inte kommer att spela EM i sommar. Wales ställs nu mot Polen i en finalmatch där vinnaren säkrar en biljett till EM i Tyskland. För Ukraina lever drömmen om EM. Men efter ett självmål i den andra halvleken mot Bosnien-Hercegovina såg det tufft ut. Sedan kom några gyllene minuter: I den 85:e: 1–1 från Roman Jaremtjuk efter att ha hållit sig framme på ett inspel och placerat in kvitteringen. I den 88:e: 2–1 från Artem Dovbyk som nickade in ett inlägg. Två mål som gav en 2–1-seger. Därmed ställs Ukraina mot Island (som vann med 4–1 mot Israel) i en av de tre playoff-finalerna. Den tredje finalen spelas mellan Grekland och Georgien.