A-
A+

Kurslyft för Hemnet efter morgonens rapport

Hemnets vd Cecilia Beck-Friis fotograferad i samband med att Hemnet börsnoterades i april.
Hemnets vd Cecilia Beck-Friis fotograferad i samband med att Hemnet börsnoterades i april.
EkonomiTT

Bostadssajten Hemnet lyfter på Stockholmsbörsen efter morgonens delårsrapport. Företagets kraftiga tillväxt hänger inte ihop med en coronaeffekt, säger vd:n Cecilia Beck-Friis.

Annons

Annons

Drygt en månad efter att bolagets börsnotering sjösatts kan nu Hemnet summera sin första delårsrapport som noterat bolag på Stockholmsbörsen.

Siffrorna glädjer också vd:n Cecilia Beck-Friis. Vinsten före skatt ökar till 8,4 miljoner kronor från 8 miljoner kronor föregående kvartal men framförallt: nettoomsättningen lyfter med nästan 24 procent till 142,5 miljoner kronor.

Vi är väldigt nöjda med första kvartalet. Vi har en stark finansiell utveckling där vi växer med 23,6 procent jämfört med vår målsättning som ligger på 20 procent så det är ett starkt resultat, kommenterar hon för TT.

Het bostadsmarknad

Hemnets notering har kommit samtidigt som bostadsmarknaden eldats på. Villapriserna har under senaste året stigit med 19 procent och snittpriset ligger nu på drygt 4,1 miljoner kronor i riket enligt de senaste siffrorna från Svensk mäklarstatistik.

Cecilia Beck-Friis vill dock inte prata om en coronaeffekt:

Om man zoomar ut lite grann och tittar utifrån ett längre perspektiv så har vi har haft en stabil tillväxt när det gäller såväl trafiksiffror som finansiella resultat under många år. Vi ser att vi kan växa även när covid-19 klingar av. Sedan har det här året varit helt exceptionellt och intresset för det egna boendet har ökat väldigt mycket från ett redan stort intresse.

Antalet bostadsannonser minskar dock jämfört med året före, vilket Beck-Friis förklarar med ett minskat utbud på villor på marknaden. Däremot, när man även lägger till april, är de aggregerade volymerna i nivå med föregående år.

Annons

Annons

Rusat på Stockholmsbörsen

Den heta bostadsmarknaden har lite effekt på vår affärsidé, vår grundaffär bygger på rörlighet. Där är volymerna väldigt stabila under lång tid, kommenterar Cecilia Beck-Friis.

På Stockholmsbörsen har också aktien haft en extremt lyckosam resa. Dagens rapport har under morgonen belönats med en uppgång på drygt tre procent och sedan noteringen är aktien drygt 40 procent upp.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!