Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 22 mars 2024Publicerad: 22 mars 2024

Två formstarka lag – men också grundseriens bästa målvakter. Då krävdes förlängning för att skilja Frölunda och Leksand åt i den första kvartsfinalen. Till slut blev Max Veronneau matchvinnare med sitt 2–1-mål för Leksand. Det hade gått över en halv per…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Leksand vann förlängningsdramaAdam Ihse/TTDet var till slut Leksand som fick fira i den första kvartsfinalen. Här 1– 1-målet.IshockeyTTTvå formstarka lag – men också grundseriens bästa målvakter.Då krävdes förlängning för att skilja Frölunda och Leksand åt i den första kvartsfinalen.Till slut blev Max Veronneau matchvinnare med sitt 2–1-mål för Leksand. Adam Ihse/TTLeksands Marek Hrivik skadade sig redan i första perioden. Det hade gått över en halv period extra när Max Veronneau – samtidigt som han ramlade framåt – lyckades få in pucken. Det innebar en tung seger för Leksand i den första kvartsfinalen.Det är en tajt match. Det blir en studs som avgör där, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg till TV4 Play. Frölunda och Leksand avslutade grundserien med fem respektive åtta raka segrar. Samtidigt var det seriens två bästa målvakter – Frölundas Lasse Johansson och Leksands Filip Larsson – som vaktade kassarna. Det bidrog i högsta grad till att den första kvartsfinalen blev målsnål. Duon storspelade hela matchen, men till slut tvingades Frölundas Johansson släppa sitt andra mål för kvällen förbi sig.Snabb kvittering Inför de fullsatta läktarna i Scandinavium blev matchen ett ställningskrig med mycket kamp framför målen. De båda målen som trots allt kom under ordinarie tid satt långt inne. Tills Frölunda fick ett två mot ett-läge i mitten av den andra perioden. Malte Strömwall höll i pucken länge, svängde undan för en framflygande Leksandsback och spräckte nollan i kvartsfinalen. Men Leksand, som spelat upp sig mer och mer, kvitterade bara några minuter senare.Hrivik skadad En skada höll Martin Karlsson borta över halva grundserien. Och väl tillbaka har det varit poängtorka – tills i kvartsfinalen, där Leksandsveteranen petade in 1–1 efter att ha snappat upp en retur.Ja, fy fan, den där har jag väntat på, säger han till TV4 Play. Förlängningssegern innebär att Leksand har en 1–0-ledning i matchserien inför nästa möte, också det i Göteborg, på söndag. Frågan är om laget hinner få tillbaka Marek Hrivik till dess. Slovaken, som varit en viktig kugge under säsongen, halkade olyckligt i den första perioden och åkte med fart in i sargen. Hrivik såg efteråt ut att ha rejält ont och kunde inte spela vidare.Jens Bornemann/TT