News55

Lindvall om galna räddningen: "Panic mode"

Artikelbild
Gustaf Lindvall fick chansen i den tredje semifinalen – och bjöd på ett konstnummer. (Foto: Adam Ihse/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 10 apr. 2024

Första matchen det här slutspelet. Då bjöd Gustaf Lindvall på en halsbrytande räddning. - Det blev lite "panic mode", säger Skellefteåmålvakten efter 0–2 mot Frölunda. Det är inte svårt att förstå paniken. Gustaf Lindvall trodde det var avblåst och lämn…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är inte svårt att förstå paniken.

Gustaf Lindvall trodde det var avblåst och lämnade sitt mål när Frölundamålvakten Lasse Johansson blev påkörd på andra sidan isen.

Problemet var bara att spelet gick vidare.

Jag uppfattar att jag hör en signal och spelet stannar ju upp också, så jag tänker att det är avblåst och åker ut och ska ta lite luft där i hörnet, berättar Gustaf Lindvall efteråt.Men så kikar jag in i mitten och upptäcker att de är tre mot två vid mittlinjen.

Pucken finns då hos Frölundaforwarden Jayden Halbgewachs, som upptäcker läget och skickar ett välriktat slagskott mot det tomma målet.

“Lite tvungen”

Men Gustaf Lindvall reagerade blixtsnabbt, tog några snabba skär mot sitt mål och kastade sig handlöst framåt med klubban framför sig.

Och räddade med klubbskaftet.

ANNONS

Jag var ju lite tvungen att rädda den, säger han.Jag såg ungefär var han sköt och försökte få klubban dit pucken var på väg. Den här gången gick det vägen.

Skellefteå besegrade Linköping i fyra raka matcher och inledde med två segrar även mot Frölunda. Då var det dags för Linus Söderström att vila – och för Gustaf Lindvall att spela match för första gången på över en månad.

Det slutade med en fantomräddning – men också ett insläppt mål när Tom Nilsson med bara två minuter kvar såg till att Frölunda reducerade i semifinalen.

Det var lite knackigt i början, men jag har ju gjort några comebacker i år så jag vet ungefär hur jag ska hantera det, säger Gustaf Lindvall.Frölunda illa ute

Samtidigt storspelade även Lasse Johansson i Frölundamålet. Det räddade Göteborgslaget, som var hårt pressat i slutet av matchen medger tränaren Roger Rönnberg.

Rackarns vad vi var illa ute i tredje och upptryckta mot repen. Vi hittade inte modet att gå ut och avgöra och spelar Skellefteå i händerna, säger Rönnberg.Men vi har Lasse i mål som är magisk och vi har Tom, som inte gör annat än att göra mål.

Trots förlusten har Skellefteå kvar kommandot i semifinalen, med en 2–1-ledning inför nästa match, också den i Scandinavium, på fredag.

Jens Bornemann/TT

ANNONS
Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS