A-
A+

Livstid för kvinna som mördade sin dotter

Polis på plats efter våldsdådet i Vallentuna norr om Stockholm i september 2023.
Polis på plats efter våldsdådet i Vallentuna norr om Stockholm i september 2023.
BrottTT

En 44-årig kvinna dödade sin dotter och försökte även döda sin son.

Nu döms hon till livstids fängelse för överfallet på barnen i Vallentuna i september 2023.

Kvinnan attackerade barnen i hemmet i Vallentuna norr om Stockholm med kniv och försökte även strypa dem med ett rep. Båda barnen var under 15 år.

"Barnen har utsatts för brott i sitt hem, där de borde ha varit trygga. Den vuxne som de har varit utlämnade till för sin omsorg har utsatt dem för våld. När det gäller sonen har det varit tal om ett utdraget händelseförlopp, med flera skrämmande moment. Gärningen har inneburit ett svårt lidande för honom", säger rådman Malin Käll, som varit rättens ordförande i Attunda tingsrätt, enligt ett pressmeddelande.

Kvinnan själv har under rättegången förnekat brott, och bland annat sagt att hon haft diffusa minnesbilder av händelsen.

På köksbordet i hemmet hittades dock ett brev som kvinnan hade skrivit, med innebörden att hon hade haft för avsikt att ta sitt eget liv och att även barnen skulle dö, enligt Attunda tingsrätt.

"Tingsrätten har bedömt att det är ställt utom rimligt tvivel att kvinnan dödade dottern och försökte att döda sonen", skriver domstolen.

Enligt en rättspsykiatrisk undersökning från Rättsmedicinalverket (RMV) lider kvinnan inte av en allvarlig psykisk störning.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.