A-
A+

Lysande start för Åberg i stjärnspäckat fält

Ludvig Åberg. Arkivbild.
Ludvig Åberg. Arkivbild.
GolfTT

Endast 80 toppspelare får chansen i PGA-tävlingen i Kalifornien.

För svensken Ludvig Åberg gick det lysande bland alla stjärnor – 24-åringen har tätkänning efter att ha gått fyra under par den första dagen.

Kul att få ihop en bra "score", säger han.

Tävlingen i Kalifornien spelas de två första dagarna på två olika banor – klassiska Pebble Beach och Spyglass Hill – och är en av åtta så kallade "signaturtävlingar" på USA-touren.

Endast 80 toppspelare får delta och den totala prispotten ligger på cirka 207 miljoner kronor (20 miljoner dollar). Alla spelare får dessutom ta del av prispengarna – i den här tävlingen finns nämligen ingen kvalgräns. Det innebär att samtliga spelare är garanterade att få spela de två avslutande rundorna i helgen och då är det enbart Pebble Beach-banan som gäller.

Eagle på slutet

Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg spelade sin första runda på Spyglass Hill och startade på hål 10 tillsammans med världstvåan Rory McIlroy.

Åberg rivstartade med birdie på sina två första hål, men fick nöja sig med att vara ett under par efter nio hål efter att ha svarat för två bogey och en birdie på de efterföljande sju hålen.

Bättre gick det på hans sista nio. Efter fyra raka par blev det en birdie för 24-åringen – som vann på PGA-touren redan under sin debutsäsong i fjol – på banans hål 5. Två hål senare slog svensken till med en eagle på ett par 5-hål och totalt blev det fyra under par för Åberg.

"Var skönt"

Insatsen placerar Åberg på delad åttonde plats.

Det var skönt att se att jag slog några drivar bra igen, som jag har strulat med lite den sista tiden. Det var kul att få ihop en bra "score", säger Åberg till Discovery+ efter rundan.

Belgaren Thomas Detry avslutade tävlingens första runda i topp med nio under par, följd av amerikanske världssexan Patrick Cantlay med åtta under par.

Alex Norén är tävlingens andre svensk och 41-åringen slutade på ett slag under par vilket räckte till delad plats 39.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.