Malmö till cupfinal – islossning i andra halvlek

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 16 mars 2024Publicerad: 16 mars 2024

Mållöst efter första halvlek. Sedan vaknade Malmö borta mot Halmstad och säkrade biljetten till finalen i svenska cupen. Först var det Erik Botheim som slog till i semifinalen på Örjans Vall. Serie A-nyförvärvet tajmade perfekt och nickade in en hörna t…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Malmö till cupfinal – islossning i andra halvlekAnders Bjurö/TTMalmö är vidare till final i svenska cupen efter 4–0 mot Halmstad.FotbollTTMållöst efter första halvlek.Sedan vaknade Malmö borta mot Halmstad och säkrade biljetten till finalen i svenska cupen. Först var det Erik Botheim som slog till i semifinalen på Örjans Vall. Serie A-nyförvärvet tajmade perfekt och nickade in en hörna till 1–0 i den 50:e minuten. Fyra minuter senare dundrade Lasse Berg Johnsen tjusigt in 2–0 från distans. En pangstart på den andra halvleken för Malmö – som inte slog av på takten. För i den 70:e minuten höll sig Isaac Kiese Thelin framme och styrde in 3–0 och kort därefter gjorde Botheim sitt andra mål för dagen. 4–0 till Malmö som därmed spelar final i svenska cupen den 9 maj.Vi är självklart jättenöjda med det. Vi gör en väldigt bra match och gör fyra mål, det är fantastiskt, säger Botheim till TV4 Play. Finalmotståndet avgörs på söndag då AIK och Djurgården ställs mot varandra i den andra semifinalen.Karl Sundström/TT