A-
A+

Mazy lugnade sig – Due Boje femma i Göteborg

Johanna Due Boje på hästen Mazy Klovenhoj i världscupdressyren i Scandinavium.
Johanna Due Boje på hästen Mazy Klovenhoj i världscupdressyren i Scandinavium.
RidsportTT

Hästen hade lugnat sig lite sedan i fredags. Då blev Johanna Due Boje, på Mazy Klovenhoj, bästa svensk i Göteborgs världscuptävling i dressyr.

I dag kände jag att hon verkligen gick in och tyckte att det var riktigt kul, säger Due Boje om sin femteplats.

Annons

Annons

Danska Carina Cassøe Krüth, som var med i Danmarks guldlag i VM förra året, vann tävlingen i Göteborg. Tvåa var den rutinerade tyska stjärnan Isabell Werth, före ytterligare en danska och en tyska.

Sedan blev det ett poängmässigt skutt ner till 33-åriga Johanna Due Boje på femte plats. Men Helsingborgryttaren var nöjd med sin dag.

Jättekul, säger Johanna Due Boje.

Hästen Mazy Klovenhoj fyller 15 i år, men hade aldrig förut tävlat i en arena som Scandinavium. I fredags var hon så laddad att det blev fel.

Jag fick rida på sparlåga, säger Due Boje.

Svårare program

Men på lördagen, när det delades ut världscuppoäng, hade häst och ryttare hittat ett bättre samspel. Due Boje är särskilt nöjd med hästens piaff, passager och piruetter.

För att komma närmare de allra bästa krävs dock en förändring.

Jag behöver ha ett lite svårare program, som ger mer poäng, säger Johanna Due Boje.

Närmast henne i resultatlistan kom två andra svenskor, Jeanna Högberg och Jennie Larsson. Förbundskapten Bo Jenå var nöjd med svenskarna som red i Göteborg.

Även om det var lite otur och småsaker. Jeanna kom lite före musiken, noterar Jenå.

Annons

Annons

Kittel till final?

En tävling återstår i dressyrens världscup, före finalen i amerikanska Omaha. Patrik Kittel, som inte var med i Göteborg, har chansen att knipa en finalbiljett då.

Men många dressyrryttare prioriterar utomhussäsongen framför världscupen inomhus. Carina Cassøe Krüth, som vann i Scandinavium, har till exempel inte planerat att åka till finalen i Omaha. Och det beslutet ligger fast, berättade hon efter sin seger på lördagen.

Säsongens stora mål är EM, som går i Milano i månadsskiftet augusti-september. Då får Sverige en ny chans att ta medalj – som "plåster" för fjärdeplatsen som Kittel, Högberg, Therese Nilshagen och Juliette Ramel fick med sig i VM i Danmark förra året.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.