A-
A+

MFF-basen: Satte kaffet i vrångstrupen

Malmö FF:s ordförande Anders Pålsson. Arkivbild.
Malmö FF:s ordförande Anders Pålsson. Arkivbild.
FotbollTT

Det finns klara regler för hur spelare ska agera som anställd av Malmö FF.

Att låta unga spelare träna i kalsonger är inte del av uppförandekoden.

Spelarna förstår allihop att det var olämpligt och de kommer inte göra så i framtiden, säger ordförande Anders Pålsson.

MFF:s ordförande Anders Pålsson blev chockad när han såg bilderna på att tre unga talanger i en form av inkilningsritual inledde en träning i enbart kalsonger och en GPS-väst på träningslägret i Spanien.

Jag satte kaffet i vrångstrupen, säger Pålsson till TT.

"Var olämpligt"

Han gick tidigt ut i andra medier och fördömde tilltaget.

Jag tror inte att de unga spelarna tog så illa vid sig och det var inte så illa menat, men det är inte så man ska välkomna nya och yngre förmågor.

Ledarna kring A-laget var inte på förhand medvetna om spelarnas inkilningsritual.

Ledare har haft samtal med spelarna och de förstår allihop att det var olämpligt och de kommer inte göra så i framtiden.

Pålsson säger att det varje år sker en större dragning inför spelartruppen. Han håller med ishockeyexperten Erik Granqvist, som föreläser om problematiken, att allt börjar med ledarskapet.

Det är först då man får ett totalt genomslag. Men i grund och botten är det upp till var och en människa att visa gott omdöme och behandla andra som man själv vill bli behandlad.

Sef: Blev överraskad

Svante Samuelsson, sportchef i Sef (Svensk elitfotboll), säger att klubbchefer i allsvenskan och superettan diskuterade problematiken efter att Erik Granqvist hösten 2021 berättat offentligt om sina negativa erfarenheter från ishockeyn.

Det har blivit väldigt mycket bättre men uppenbarligen så finns det ännu saker att diskutera. Min bild är att det numera sköts på ett väldigt bra sätt. Jag blev överraskad när jag såg de bilderna, säger Samuelsson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.