News55

Minst fyra döda i explosion i italienskt kraftverk

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 10 apr. 2024Publicerad: 09 apr. 2024

Flera personer omkom i en explosion i ett vattenkraftverk i norra Italien på tisdagen. Enligt de första uppgifterna inträffade explosionen i en anläggning under jord vid Suvianasjön mellan Bologna och Florens. Fyra dödsfall har bekräftats av myndigheter…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Minst fyra döda i explosion i italienskt kraftverkMichele Nucci/AP/TTItaliensk polis spärrar av området kring vattenkraftverket vid Suvianasjön.ItalienTT-AFP

Flera personer omkom i en explosion i ett vattenkraftverk i norra Italien på tisdagen. Enligt de första uppgifterna inträffade explosionen i en anläggning under jord vid Suvianasjön mellan Bologna och Florens.

Fyra dödsfall har bekräftats av myndigheter efter explosionen vid dammen. Fem personer uppges vara saknade. Dessutom är flera personer skadade, bland annat med svåra brännskador.

Dammen vid kraftverket ska inte ha fått några omfattande skador vid explosionen och den påföljande branden.

Kraftverket drivs av bolaget Enel. I ett uttalande sade bolaget att man följt säkerhetsföreskrifter för bland annat evakuering vid en olycka.

Borgmästaren Marco Masinara i den närliggande staden Camugnano sade att olyckan påverkar hela trakten:

Det är en hemsk arbetsplatsolycka. Räddningsarbetet är svårt då det är enormt mycket vatten i det underjordiska våningsplanet.

Det fanns ingen officiell kommentar sent på tisdagen om orsaken till olyckan.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS