Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 29 feb. 2024Publicerad: 29 feb. 2024

Modo vann ångestmötet över HV71. 4–1-segern gör att nykomlingen i praktiken säkrade nytt SHL-kontrakt medan krisklubben HV71 ännu en gång får sikta in sig på ett nervdallrande kval. Det var doldisarna som låg bakom Modosegern på bortaplan i Jönköping. T…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Modo vann ångestmötet – HV71 nära kvalMikael Fritzon/TTModos Theo Jacobsson jublar efter ledningsmålet och till slut segern i ångestmötet över HV71.IshockeyTTModo vann ångestmötet över HV71.4–1-segern gör att nykomlingen i praktiken säkrade nytt SHL-kontrakt medan krisklubben HV71 ännu en gång får sikta in sig på ett nervdallrande kval. Det var doldisarna som låg bakom Modosegern på bortaplan i Jönköping. Theo Jacobsson och Oscar Pettersson i fjärdekedjan, båda födda i Örnsköldsvik, och båda under säsongen utlånade till bottenklubbar i hockeyallsvenskan (Västervik respektive Östersund), gjorde varsitt mål och spelade fram till ett.Deras betydelse har varit enorm. Theo och “OP” som har varit ute har byggt upp ett enormt självförtroende. Det har varit en tillgång för oss att ha dem i allsvenska klubbar, säger Modotränaren Mattias Karlin om segerorganisatörerna.Lyckosamt samarbete Jacobsson gjorde mål för andra matchen i rad när han sköt 1–0 i första perioden och Pettersson, som spelade fram till ledningsmålet, satte 2–0 på pass från Jacobsson i den andra perioden.Det är jättebra, men det viktigaste är att vi tar tre poäng, säger Pettersson till TV4 Play om hans och Theo Jacobssons framfart. Sebastian Ohlsson, en assist, ingick också i Modos matchvinnande fjärdekedja. När sedan Josh Dickinson gjorde 3–0 i numerärt överläge mitt i tredje perioden var trepoängaren bärgad. Nick Shore reducerade visserligen för HV71, men Sampo Ranta satte 4–1 i tom kasse.Uppe på slutspelsplats Modo har gått starkt efter landslagsuppehållet efter en svacka i början på året och tog sin femte seger på de senaste sju matcherna. Övikslaget klev upp på slutspelsplats och än viktigare – laget har tolv poängs marginal ned till HV71 med 15 poäng kvar att spela om. SHL-kontraktet är i stort sett säkrat. Fast Karlin kör med både hängslen och livrem:Tyvärr är det bara tolv poäng ned, hade det varit 16 så hade det varit klart. För HV71 blev det en torsdagskväll med dubbla smällar. Inte nog med den egna förlusten – när Malmö samtidigt besegrade jumbon Oskarshamn på hemmaplan med 4–1 är Jönköpingslagets läge prekärt. Malmö, precis ovanför kvalstrecket, är hela nio poäng före med fem omgångar kvar att spela. Allt talar för att det blir ett nagelbitande kval mot Smålandskollegan, jumbon Oskarshamn.Oavsett om vi hamnar i kval eller inte så måste vi hitta en god känsla. Det är viktiga matcher kvar, säger HV-tränaren Johan Lindbom. Senast HV71 spelade negativt kval i SHL, våren 2021, blev det degradering till hockeyallsvenskan.Göran Sundberg/TT