A-
A+

Norges kross i VM: "Som straff att höra låten"

Sturla Holm Lægreid, Johannes Thingnes Bø, Vetle Sjaastad Christiansen, Johannes Dale-Skjevdal, Tarjei Bø och så mössklädde Sebastian Samuelsson.
Sturla Holm Lægreid, Johannes Thingnes Bø, Vetle Sjaastad Christiansen, Johannes Dale-Skjevdal, Tarjei Bø och så mössklädde Sebastian Samuelsson.
SkidskytteNove Mesto, TT:s utsända

Fem norrmän i topp – och så Sebastian Samuelsson på sjätte plats i skidskyttets VM-jaktstart.

Det känns som ett straff att vara på blomsterceremonin och lyssna på den låten, säger Samuelsson om den norska nationalsången.

Två dagar i rad har den svenske skidskyttestjärnan fått stå bredvid VM-prispallen i Nove Mesto omgiven av norrmän. I sprinten var Samuelsson femma efter tre norrmän och en fransman. I jaktstarten tog tog Norge de fem första platserna och Samuelsson blev sexa.

Jaktstartsloppets femma Tarjei Bø retas med Samuelsson och säger att svensken borde ha tagit av sig mössan under nationalsången.

Jag vet inte om jag skulle ha tagit av den för den svenska heller, det blir ju kallt, svarar Samuelsson.

Bø säger att han är glad över att vara en del av det framgångsrika norska laget, samtidigt som han och Johannes Dale-Skjevdal är ute efter revansch efter att ha missat medalj två dagar i rad.

"Blandade känslor"

Hans yngre bror Johannes Thingnes Bø, som vann jaktstartsloppet, förstår att det inte bara är glädje i laget över den norska insatsen och dominansen.

Det är blandade känslor hos oss. Nummer fyra och fem är ju inte så nöjda, säger han.

Det var första gången som norska herrar tar de fem första platserna i ett VM.

Vi måste först och främst bara jubla och fira för det vi gör idag, tidernas VM-resultat på herrsidan. Man glömmer nästan hur stort det är, man måste nästan nypa sig i armen, säger Sturla Holm Lægreid.

Han ser dock inte bara positivt på den norska dominansen i skidskytte på herrsidan.

Blir det för mycket av det här, då försvinner kanske intresset.

Byte av nationalsång?

Sebastian Samuelsson ser dock ingen större fara i att de norska herrarna tagit alla individuella medaljerna hittills i VM.

Vi har haft olika vinnare under säsongen och några lag har inte nått upp i nivå hittills i VM, jag tänker främst på Tyskland och Frankrike på herrsidan. Det är inte givet att Norge ska vinna alla medaljer, säger Samuelsson.

Nästa lopp för herrarna är distansloppet på onsdag.

Till dess tror jag att Sebbe har lust att byta ut nationalsången, säger Tarjei Bø.

Johannes Thingnes Bø vann jaktstarten före Sturla Holm Lægreid och Vetle Sjaastad Christiansen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.