A-
A+

Nu kan du köpa prylar från "The crown"

'Hämndklänningen' prinsessan Diana (Elizabeth Debicki) bär i 'The crown' finns bland de prylar och kläder som auktioneras ut nu när serien gått i mål. Pressbild.
"Hämndklänningen" prinsessan Diana (Elizabeth Debicki) bär i "The crown" finns bland de prylar och kläder som auktioneras ut nu när serien gått i mål. Pressbild.
NöjeTT

Drottningmoderns champagnevisp eller prinsessan Dianas "hämndklänning"? Nu finns chansen att köpa prylarna från tv-serien "The crown".

De första avsnitten av den sjätte och sista säsongen av "The crown" har släppts på Netflix och nu ska hela produktionen avvecklas.

Produktionsbolaget Left Bank Pictures har beslutat sig för att auktionera ut nästan 450 prylar från rekvisitan och scenografin samt kläder från den uppmärksammade tv-serien till förmån för välgörenhet.

Bland annat går det att buda på tv-seriens version av "hämndklänningen" prinsessan Diana bar på en middag 1994 när det framkommit att prins Charles varit otrogen. Även den gyllene paradvagn som byggdes för tv-seriens drottning går under klubban och väntas inbringa 50 000 pund.

Den 7 och 8 februari arrangeras auktionen på Bonhams auktionshus, uppger Deadline. Förhoppningen är att få ihop en miljon pund, motsvarande 12 miljoner kronor, till ett stipendium på Storbritanniens nationella film- och tv-utbildning.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.