A-
A+

Nvidia slog förväntningar – men aktien backade

Nvidia delårsrapporterar. Arkivbild.
Nvidia delårsrapporterar. Arkivbild.
EkonomiTT-Bloomberg

Den amerikanska chiptillverkaren Nvidia överträffade förväntningarna i sin senaste delårsrapport. Trots starka papper föll aktien i efterhandeln.

Omsättningen för det tredje kvartalet uppgick till 18,1 miljarder dollar, motsvarande 190 miljarder kronor. Analytikernas snittprognos låg på 16,1 miljarder dollar.

Nvidias omsättning har ökat med 206 procent jämfört med samma kvartal föregående år, klart över förväntan.

Vinst per aktie uppgick samtidigt till 4:02 dollar per aktie, att jämföra med snittprognosen på 3:36 dollar per aktie.

En anledning till kursfallet kan spåras till framtidsprognosen. Trots att Nvidias prognos för det fjärde kvartalets omsättning – 20 miljarder dollar – är klart över snittprognosen på 17,9 miljarder dollar togs rapporten emot med viss pessimism av investerarna.

Nvidia varnar nämligen för att handelsrestriktioner i bland annat Kina kommer att få en negativ effekt på försäljningen i de regionerna, rapporterar CNBC.

En kvart efter rapportsläpp hade aktien fallit med omkring 1 procent i efterhandeln.

Nvidia har de senaste åren gått från att främst hämta intäkter från chip och grafikkort till spelindustrin, till att bli en av de stora vinnarna i techindustrins AI-boom, då artificiella intelligens-satsningar behöver samma typer av tekniska lösningar som de Nvidia tillhandahåller.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.