News55

Ny dödsskjutning i Helsingborg – en gripen

Artikelbild
Polis på plats i Helsingborg på tisdagsmorgonen efter en skottlossning. (Foto: Johan Nilsson/TT)
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 09 apr. 2024Publicerad: 09 apr. 2024

En man i 40-årsåldern har gripits efter den senaste dödsskjutningen i Helsingborg, då en man hittades skjuten i bostadsområdet Planteringen på tisdagsmorgonen. – Det är en person i 30-årsåldern och han är funnen avliden utomhus, säger vakthavande befäl…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Ny dödsskjutning i Helsingborg – en gripenJohan Nilsson/TTPolis på plats i Helsingborg på tisdagsmorgonen efter en skottlossning.BrottTT

En man i 40-årsåldern har gripits efter den senaste dödsskjutningen i Helsingborg, då en man hittades skjuten i bostadsområdet Planteringen på tisdagsmorgonen.

Det är en person i 30-årsåldern och han är funnen avliden utomhus, säger vakthavande befäl Ulf Frick vid polisen i Helsingborg.

Flera skott ska ha hörts vid en innergård i området runt tretiden natten till tisdag. En större polisinsats har pågått i bostadsområdet, och dörrknackning i jakt på vittnen har inletts.

Nattens skjutning är den andra dödsskjutningen i Helsingborg på kort tid.

Fem personer har precis häktats efter en skjutning natten till fredag den 5 april. Tre av personerna är enligt åklagaren misstänkta för mord och två för medhjälp till mord.

Huruvida de båda skjutningarna hör ihop är enligt polisen fortfarande okänt.

Vi kommer titta på om det kan finnas samband. Vi har två separata utredningar, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin till TT.

Läs mer från News55 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS