A-
A+

Nya åtal för upplopp i Rosengård

En banderoll med texten 'Nej till koranbränning. Missbruka ej yttrandefriheten' utplacerad i Rosengård efter en koranbränning i Malmö den 3 september. Arkivbild.
En banderoll med texten "Nej till koranbränning. Missbruka ej yttrandefriheten" utplacerad i Rosengård efter en koranbränning i Malmö den 3 september. Arkivbild.
BrottTT

Ytterligare tre personer åtalas efter upploppet i Rosengård i Malmö i början av september förra året.

Det var kvällen efter en koranbränning i Malmö den 3 september förra året som ett stort antal människor samlades i Rosengård. Bilar sattes i brand – enligt åtalet för att få dit polis och räddningstjänst. Poliser utsattes sedan för omfattande stenkastning, vilket bland annat ledde till att åtta polisfordon skadades.

De tre som nu åtalas är i åldrarna 16–19 år och ställs tills svars för grovt sabotage mot blåljusverksamhet.

Två av dem åtalas också för mordbrand respektive medhjälp till mordbrand. Enligt åtalet är de ansvariga för att ett 20-tal fordon förstördes, liksom kringliggande staket, vegetation och vägbanor till ett värde av minst två miljoner kronor.

Samtidigt har bevistalan väckts mot två tonåringar som var under 15 år vid händelsen, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.