A-
A+

Oavgjort för Häcken efter straffmiss

Rosa Kafaji deppar efter den missade straffen.
Rosa Kafaji deppar efter den missade straffen.
FotbollTT

Häcken var en missad straff från att säkra en kvartsfinal i Champions League.

Men efter 0–0 mot Paris FC har Göteborgslaget fortfarande allt i egna händer inför sista matchen.

Rosa Kafaji kommer nog att gräma sig en del över straffen, trots att landslagsmittfältaren gjorde en jättematch i övrigt.

Den var lite för löst slagen och inte tillräckligt långt mot stolproten för att ge Häcken en drömstart inför hemmapubliken.

Men 0–0 är ändå ett ypperligt utgångsläge inför sista gruppspelsmatchen, borta mot Real Madrid i nästa vecka. Onsdagskvällens resultat innebär att Häcken fortsatt är en poäng före Paris inför avslutningen.

Häckentränaren Mak Lind varnade inför matchen för Paris FC:s “tokpress” och talade om några “kamikazespelare” i laget som pressar kosta vad det kosta vill.

Frågan var också hur mycket Häckens matchovana skulle påverka mot fransyskorna, som är mitt uppe i sin ligasäsong.

Och visst. Det saknades lite tajming i vissa passningar och bollmottagningar. Men i den kyliga blåsten stod Häcken ändå emot bra.

Bollen ute?

Vapnet mot tokpressen, Häckens snabba omställningar, var också effektivt. Bland annat när Monica Jusu Bah kom fri på vänsterkanten, men prickade utsidan av stolpen.

Å andra sidan klickade dock det ibland också, vilket i stället gav Paris FC rätt stora ytor framför Jennifer Falk i Häckens mål.

Som vanligt låg Rosa Kafaji bakom många av Häckens bästa chanser. Men när landslagsmittfältaren fick chansen från straffpunkten bommade hon.

Straffen kom tidigt, redan efter 20 minuter, när mittbacken Teninsoun Sissoko stoppade ett inlägg med händerna.

Sissoko gestikulerade vilt att bollen var över linjen innan Clarissa Larisey slog inlägget och hade kanske också rätt i det.

Men domaren höll inte med och blåste straff.

Falk i vägen

Rosa Kafaji sköt mot vänstra stolproten, men inte bättre än att Chiamaka Nnadozie, landslagsmålvakt i Nigeria, kunde rädda.

I stället slutade den första halvleken mållös.

I andra tog Paris kommandot direkt och skapade halvleken igenom också de bästa chanserna. Men trots en rad frilägen lyckades ingen överlista Jennifer Falk i målet.

Häcken avslutade starkt, bland annat med ett skott där Rosa Kafaji höll på att få lite revansch på tilläggstid.

Men 0–0 stod sig och nu väntar en tuff bortamatch i Madrid nästa vecka – samtidigt som Paris dock är pressat att vinna mot Chelsea för att ha chans att gå förbi i tabellen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.