Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 22 mars 2024Publicerad: 22 mars 2024

HV71 kunde inte skaffa sig matchbollar i SHL-kvalet mot Oskarshamn. Oskarshamn vände ett 1–2-underläge till seger med 4–2 på hemmais och kvitterade till 2–2 i matchserien. Jönköpingslaget hade möjligheten att skaffa sig tre matchbollar i det ödesmättade…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Oskarshamn kvitterade i SHL-kvaletMikael Fritzon/TTOskarshamns Viktor Lodin. Arkivbild.IshockeyTTHV71 kunde inte skaffa sig matchbollar i SHL-kvalet mot Oskarshamn.Oskarshamn vände ett 1–2-underläge till seger med 4–2 på hemmais och kvitterade till 2–2 i matchserien. Jönköpingslaget hade möjligheten att skaffa sig tre matchbollar i det ödesmättade nedflyttningskvalet i SHL mot Oskarshamn. Och inledningsvis såg det bra ut. HV71 tog ledningen efter 3.56 genom Radan Lenc, men kort därefter styrde Austin Wagner in kvitteringen för hemmalaget. Efter 12.55 bjöd dock Oskarshamn på pucken och Henrik Borgström kunde enkelt sätta 2–1 till HV71.Jag tycker vi ger bort i alla fall ett mål, annars är det en jämn period, sade Oskarshamns Rasmus Bengtsson till TV4 Play efter den första perioden. Oskarshamn kom dock tillbaka – och det var spel i numerärt överläge som var melodin för hemmalaget. Först kvitterade Wagner med sitt andra mål för kvällen och efter 14.34 var Oskarshamn för första gången i ledning i matchen när Viktor Lodin satte 3–2 i ett nytt powerplay innan den andra perioden var över. Oskarshamnsmålvakten Tomas Rydén, som är inlånad från allsvenska Tingsryd, storspelade i mellanakten och gav hemmalaget chansen att vinna.Det är mitt yrke, jag har den pressen på mig själv. Jag måste göra det. Jag vill vara den här typen av vinnare och vinna den här typen av matcher, säger Rydén till TV4 Play. HV71 jagade en kvittering i den tredje perioden och tog ut målvakten Frederik Dichow i slutskedet, men det slutade med att Lodin satte 4–2-pucken i tom målbur. I stället för en 3–1-ledning för HV71 är det nu kvitterat i matchserien till 2–2. Nästa match spelas i Jönköping på söndag.Daniel Kihlström/TT