A-
A+

Oskyldiga sköts på restaurang – man döms

Skottlossningen ägde rum på en restaurang i Visättra i Flemingsberg söder om Stockholm. Arkivbild.
Skottlossningen ägde rum på en restaurang i Visättra i Flemingsberg söder om Stockholm. Arkivbild.
BrottTT

Två män skottskadades när en maskerad person öppnade eld inne på en restaurang i Flemingsberg i Huddinge 2022.

Nu döms en 23-årig man av Svea hovrätt till 17 års fängelse för flera fall av mordförsök.

Personerna som träffades av skotten inne på restaurangen den 2 december 2022 hade inget med saken att göra, utan skytten tros ha varit ute efter andra personer som redan hade lämnat lokalen.

Två personer åtalades för inblandning, men i tingsrätten friades båda för det. Åklagaren överklagade den friande domen för en av männen, och hovrätten dömer honom nu för skjutningen.

"Vid en sammanvägd bedömning av samtliga omständigheter i målet finner hovrätten att åtalet är styrkt. Hovrätten beaktar bland annat att mannen kan knytas till den bil som använts till och från brottsplatsen", skriver Svea hovrätt.

Samma kväll som skjutningen ägde rum ska mannen även ha bett om att få låna ett vapen, tar hovrätten fasta på.

"Hovrätten gör delvis en annan värdering av vissa enskilda bevis än tingsrätten. Men det är framför allt den samlade styrkan av all presenterad bevisning som vi menar gör att det är visat att mannen har deltagit i skjutningen", säger rättens ordförande Sven Jönson i en kommentar.

Utöver de två män som träffades riskerade ytterligare tre personer att skottskadas, varför mannen döms för fem fall av mordförsök. Det går inte att slå fast om han var den som avlossat skotten eller om han bara körde flyktbilen, men han anses oavsett skyldig till skjutningen, enligt hovrätten.

Åklagaren har tidigare gjort gällande att skjutningen är en del i en konflikt mellan två lokala kriminella nätverk, enligt SVT Nyheter Stockholm.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.