A-
A+

PGA-spelare kan bli delägare i miljardsatsning

Sveriges stjärnskott i golf, Ludvig Åberg, är en dem som får möjlighet att tjäna på den nya satsningen. Arkivbild.
Sveriges stjärnskott i golf, Ludvig Åberg, är en dem som får möjlighet att tjäna på den nya satsningen. Arkivbild.
GolfTT

Är du PGA-tourspelare i golf?

Grattis!

Du får nu möjlighet att bli aktieägare i tourens nya satsning, PGA Tour Enterprises, och kan få ta del av 15 miljarder kronor.

USA-touren i golf för herrar, PGA Tour, har bildat företaget PGA Tour Enterprises tillsammans med investerare i Strategic Sports Group, som består av bland annat ägare till klubbarna Liverpool FC, Boston Red Sox, Pittsburgh Penguins och New York Mets.

Cirka 200 golfspelare på PGA-touren får möjlighet att bli delägare i bolaget och får då tillgång till bidrag på mer än 1,5 miljarder dollar (cirka 15,6 miljarder kronor). Så småningom kan den summan dubblas.

"Genom att göra tourmedlemmarna ägare i sin egen liga stärker vi spelarnas kollektiva insatser i tourens framgångar", säger tourkommissionären Jay Monahan som också blir vd för det nya bolaget.

Toppspelarna kommer att få mest pengar, vilket kan ses som en kompensation för att de inte tagit klivet över till den penningstinna och saudiägda LIV-touren.

"Det var otroligt viktigt för oss att skapa möjligheten för dagens och framtidens spelare att investera mer i deras organisation, både ekonomiskt och strategiskt", säger PGA:s spelardirektörer i ett gemensamt uttalande.

Bland spelardirektörerna finns Tiger Woods, Adam Scott och Jordan Spieth.

PGA-touren fortsätter förhandlingarna med Saudiarabiens investeringsfond Pif, som äger LIV-touren, om framtida investeringar i PGA Tour Enterprises.

Genom den nya satsningen av PGA-touren hoppas man förstås att avhoppen till den penningstinna LIV-touren ska minska.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.