Pihlström till final – besviken Ngarambe utslagen

Artikelbild
TT Nyheter
TT Nyheter
Uppdaterad: 01 mars 2024Publicerad: 01 mars 2024

Samuel Pihlström tog sig vidare till VM-final på 1 500 meter i Glasgow. Löparen som kallats för "årets genombrottsman" njöt. – Jag är riktigt nöjd, säger han. Pihlström blev tvåa i sitt heat på 3.39,63 och de tre bästa tog sig vidare till final. - Det k…

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Pihlström till final – besviken Ngarambe utslagenChristine Olsson/TTSamuel Pihlström tog sig till VM-final på 1 500 meter.FriidrottGlasgow, TT:s utsändeSamuel Pihlström tog sig vidare till VM-final på 1 500 meter i Glasgow.Löparen som kallats för “årets genombrottsman” njöt.Jag är riktigt nöjd, säger han. Pihlström blev tvåa i sitt heat på 3.39,63 och de tre bästa tog sig vidare till final.Det kändes som om jag hade kontroll, men det går så pass långsamt att det ser lätt ut. Jag hade en taktik för olika scenarier. Jag var beredd på ett snabbt lopp men nu blev det ett långsamt. Det var jag också beredd på men inte att jag skull dra nästan hela loppet. Pihlström har kallats för årets genombrottsman av förbundskaptenen Kajsa Bergqvist och levde upp till förväntningarna.”Vad som helst kan hända” Om finalen på söndag säger han:Jag tror att vad som helst kan hända. Det är inte självklart att det blir ett snabbt lopp. Det finns ingen självklar som kan köra från start och i ett långsamt lopp är mina chanser större. Den tidigare orienteraren satsar numera fullt ut på friidrotten.Jag har pausat orienteringen. Det går så pass bra i friidrotten att jag kan vänta med den några år, säger Pihlström. Finns det några fördelar att vara en bra orienterare och springa 1 500?Jag tror att framför allt ur ett skadeperspektiv. Jag har egentligen inga problem med skador, de här vanliga löparskadorna i hälsenor och fötter. Min kropp tål ganska mycket. Det tror jag till viss del är tack vare orienteringen. Jag tror att mina fotleder och hälsenor har härdats.Ngarambe utslagen På damsidan missade en besviken Yolanda Ngarambe finalen på 1 500 meter. Svenskan var missnöjd efteråt att hon inte kunde vara mer taktisk i ett långsamt lopp.Jag borde ha hanterat situationen bättre. Jag har inte gjort så många mästerskap och har inte gjort så många taktiklopp. Det är en lärdom, säger hon efteråt. En kroknande Yolanda Ngarambe blev femma i loppet på 4.15,77 – nio sekunder över sitt personbästa. De tre bästa i varje heat gick vidare till final.Jag vet vilken form jag är i så jag tänkte att jag bara skulle köra. Men det blev taktiskt. Jag hade inte tänkt på att det kunde bli bökigt, det kändes som folk var i vägen, säger hon.Henrik Skiöld/TTGöran Sundberg/TT