A-
A+

"Pokémon med vapen" gör succé

Skärmbild från 'Palworld', som tagit spelvärlden med storm. Det udda titeln har beskrivits som 'Pokémon med vapen'.
Skärmbild från "Palworld", som tagit spelvärlden med storm. Det udda titeln har beskrivits som "Pokémon med vapen".
SpelTT

Det har beskrivits som "Pokémon med vapen". Nu gör "Palworld" succé världen över.

Det är ett överlevnadsspel med hantverkande likt "Valheim". Men här finns också 100 monster att fånga, liksom raketkastare och maskingevär.

"Palworlds" udda mix har inte hindrat det från att bli en braksuccé. Sedan spelet släpptes den 19:e januari har det sålts i 6 miljoner exemplar och haft 1,7 miljoner spelare samtidigt, enligt japanska utvecklaren Pocket Pair.

Viss draghjälp har titeln fått av att det samtidigt har släppts på prenumerationstjänsten Game Pass.

"Palworld" lånar estetiken och monstersamlandet från "Pokémon", men adderar skjutvapen i massor. I en trailer från 2021 syns de insamlade monstren som slavarbetare vid tillverkningsbanden till en vapenfabrik, vilket säger en del om spelets iögonfallande stil.

Den kraftiga inströmningen av spelare har lett till serverproblem och buggar som förstör sparfilen för en del användare, som utvecklarna lovar att man jobbar på. Pocket Pair uppger också att de fått ta emot dödshot, bland annat från "Pokémon"-fans, enligt IGN.

Spelarna verkar dock hittills nöjda, enligt betygen på distributionsplattformen Steam. "Palworld" finns att spela på pc och Xbox.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.