A-
A+

Press på Open AI att ta tillbaka sparkad vd

Open AI:s investerare vill att företaget tar tillbaka den sparkade vd:n Sam Altman. Arkivbild.
Open AI:s investerare vill att företaget tar tillbaka den sparkade vd:n Sam Altman. Arkivbild.
EkonomiTT-Bloomberg

Företaget Open AI:s investerare vill att styrelsen ska återkalla fredagens överraskande beslut att avskeda vd:n och medgrundaren Sam Altman. Det uppger personer med insyn i ärendet för Bloomberg.

En del av investerarna försöker aktivt att få stöd av Microsoft, som är en av de större ägarna av OpenAI, uppger källorna som vill vara anonyma. Bolaget ligger bakom AI-tjänsten Chat GPT.

Microsofts vd Satya Nadella har varit i kontakt med sparkade Sam Altman och lovat att stötta honom i vad än han tar sig an härnäst.

Open AI:s styrelse har fått hård kritik efter beskedet om att Altman sparkats, ett beslut som kom helt oväntat även för personer med mycket insyn i bolaget.

Och i techvärlden blev reaktionerna på många håll "Men va?!?! Vad är det som händer!?!"

Flera personer, inklusive styrelseordföranden och medgrundaren Greg Brockman har valt att lämna företaget i protest och enligt Bloombergs källor är fler avhopp att vänta. En av Bloombergs källor uppger också att Altman är öppen för att återvända till sin post.

Det var på fredagen som Open AI meddelade att vd Sam Altman fått sparken.

"Styrelsen har inte längre förtroende för hans förmåga att leda Open AI" skrev styrelsen i ett uttalande och hänvisade till att "han inte varit konsekvent uppriktig i sin kommunikation". Styrelsen gick inte närmare in på vad som ligger bakom.

Företaget har efter beskedet vägrat svara på frågor om vad Altmans bristande uppriktighet består i. Det har gjort frågetecknen ännu större om vad som egentligen hänt-

En tillfällig vd har utsetts, Mira Murati som i dag är teknikchef i Open AI.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.